INTIMNA ISPOVIJED

Madonna priznala da je bila žrtvom silovanja

Pop legenda je ispričala u intervjuu Harper’s Bazaaru da je tokom svoje prve godine u New Yorku, kada se doselila u taj grad željna uspjeha i slave, bila žrtvom silovanja.

– New York me nije dočekao raširenih ruku. Prve godine provalili su mi u stan tri puta, uperili mi pištolj u glavu i silovali me na krovu zgrade. Odvukli su me tamo s nožem na leđima – prisjetila se pjevačica traume koje se dogodila prije 30 godina.

Madonna (55) je 1978, napustila University of Michigan, gdje je imala stipendiju za studij plesa kako bi se preselila u Veliku jabuku. Tu je pokušavala biti profesionalna pjevačica, stanarinu je plaćala pozirajući gola na satovima slikanja, stereći – kako je rekla – u ljude koji stere u nju golu.

– Bilo je teško uspjeti, bila sam usamljena i morala samo ohrabrivati sama sebe svaki dan da se nastavim boriti – ispričala je pjevačica.

Gledajući unatrag na svoj život koji je javnosti većinom poznat, Madonna se osvrnula na neke intimne procese:

– Kada imaš 25 lako je biti odvažan, posebno ako si pop zvijezda, štoviše ekscentrično ponašanje se očekuju od tebe – izjavila je o svojim počecima i nastavila:

– No sa 35 bila sam razvedena i tražila ljubav na krivim mjestima. Odlučila sam da želim biti više od djevojke sa zlatnim zubima i dečkima gangsterima. Željala sam biti više od seksualne provokatorice. Počela sam tražiti višu svrhu u životu i poželjela sam biti majka, ispričala je za studensko izdanje magazina pop kraljica. Sada je majka četverno djece: biološke Lourdes i Roccoa i posvojenih Davida i Mercy.

Linker
20. travanj 2024 16:04