VELIKO PRIZNANJE

Ljubavna idila Novaka Đokovića

Nakon uspješne 2011. u kojoj je, između ostalog, osvojio Australian Open, Wibledon i US Open te preuzeo titulu najboljeg tenisama svijeta Rafaelu Nadalu , Novak Đoković zasluženo je osvojio još jedno priznanje. Na prestižnoj dodjeli Laureus World Sports Awards u Londonu, srpski teniski as osvojio je i nagradu Sportaš godine, a u konkurenciji su mu bili Lionel Messi, Usain Bolt, Dirk Nowicki i drugi velikani.

Dakako, na dodjeli ga je pratila njegova dugogodišnja djevojka Jelena Ristić , koja je zabljesnula u crnoj pripijenoj haljini, upotpunjenoj decentnim nakitom. Prije preuzimanja nagrade, Novak je nježno poljubio svoju dragu koja mu se još jednom pokazala kao bezuvjetna podrška na njegovom putu. Inače, par živi u Monte Carlu, gdje Đoković ima stan, a jesenas ih se moglo vidjeti kako uživaju u zajedničkom odmoru.

– Hvala vam na ovoj sjajnoj nagradi. Ostao sam bez riječi kojima bih opisao kako se osjećam večeras. Samo to što sam u istoj prostoriji s najvećim sportašima svijeta, koje zovem ‘legendama sporta’, već je velika čast i privilegija. S obzirom na to, možete zamisliti koliko sam počašćen time što predstavljam ovu nagradu i što sam proglašen najboljim svjetskim sportašem godine. Ova nagrada znači mi mnogo, baš kao i mojoj ekipi, obitelji i obožavateljima diljem svijeta – rekao je u svom govoru zahvale.

Također, 24-godišnji tenisač dodao je da ovim dostignućem želi poslati poruku djeci diljem svijeta jer je i sam bio ‘klinac’ koji je odrastao u siromašnoj zemlji, razorenoj ratom, ali se ipak usudio sanjati da će postati najbolji sportaš na svijetu.

Linker
15. svibanj 2024 11:50