PRED OGLEDALOM

Leonora Surian: Sama si izrađujem nakit

Najdraže su mi male plaže i skrovite uvale, a najradije otplovim barkom daleko od gužve, usidrim se u dubokom moru, i tamo plivam, pecam, ronim… – kaže riječka glumica i pjevačica Leonora Surian (33) koja se odmara u obiteljskoj kući na otoku Krku. Ljetos je otkrila noćno kupanje tako da je gotovo svaku večer uživa u mirnom i toplom moru.

U kakvom se kupaćem kostimu pojavljujete na plaži? – Imam mnogo dvodijelnih kostima i volim ih mijenjati, ovisno o tome kako se osjećam.

Što uvijek nosite u torbi za plažu? – Naočale i kremu za sunce. Bez njih ne idem nigdje.

S kojim zaštitnim faktorom upotrebljavate kremu za lice i tijelo? – S faktorom 50, tako da i nakon dva mjeseca na moru ostanem potpuno bijela. Nisam baš u trendu što se toga tiče.

A čime štitite kosu od sunca? – Kad izađem iz mora, stavim malo maslinovog ulja na vrhove da mi ne ispucaju previše, a i da nahranim kosu.

Upotrebljavate li neke prirodne pripravke? – Kad mi ponestane ulja za tijelo Dr. Hauschka, čija sam jedno vrijeme bila brand-ambasadorica, promiješam malo maslinovog ulja s nekoliko kapi esencije lavande, i koristim to nakon sunčanja.

Na koje tretmane odlazite kozmetičarki? – Obožavam masaže, opuštaju me i daju energiju.

S čime najradije eksperimentirate? – S detaljima: šeširima, naočalama za sunce, ludim cipelama, torbicama, ukosnicama, otkačenim nakitom…

Koji vam je ljetni miris najzavodljiviji? – Imam mnogo različitih parfema i koristim ih ovisno o tome kako se osjećam: romantično, zavodljivo, seksi… Ovo ljeto kombiniram Tresor od Lancomea, Mademoiselle od Chanela i Diorov J’adore.

Što najradije naglašavate šminkom ? – Oči. Inače, volim prirodni look i stavim samo malo maskare i rumenila, a ruž za usta po potrebi.

Kad ste neodlučniji: dok birate odjeću, kozmetiku, darove za drage osobe…? – Rijetko sam neodlučna, uvijek znam što tražim i za koga tražim. Ne volim satima obilaziti dućane i razgledavati. To me umara.

Imate li hobi? – Dok sam na moru, uzmem s plaže kamenčiće zanimljivih oblika pa ih dekoriram, ili restauriram stare stvari koje pronađem. Trenutačno si sama izrađujem nakit. Zapravo, svaki dan nešto napravim što mi ispuni dušu.

Jagoda Zamoda

Linker
17. travanj 2024 00:00