Kraljica Elizabeta II pred bankrotom

Prema tvrdnjama zastupnika u britanskom parlamentu, stanje financija kraljice Elizabete II na rekordno je niskoj razini, s rezervama koje su spale na samo milijun funti, kako prenosi Jutarnji list.

Prema izvještaju parlamentarnog odbora za javne troškove, kraljičini savjetnici pretjerano troše te su u zadnjih 13 godina spiskali kraljevske rezerve s 35 milijuna funti na samo jednu, dok se kraljevske palače raspadaju.

Zastupnici u odboru izjavili su u utorak kako se kraljevski rizničari ‘moraju sabrati’ i zaštititi kraljevske palače od ‘dalje štete i propadanja’.

Buckinghamska palača i dvorac Windsor navodno hitno trebaju popravke. Osoblje mora postavljati kante po palačama zbog krovova koji prokišnjavaju, kako bi zaštitili dragocjenosti umjetnička djela.

– Djelatnici kraljičina domaćinstva moraju se izjasniti kako namjeravaju nadoknaditi zapostavljene popravke. Čak nisu ni izvršili procjenu popravaka koji su potrebni za vraćanje imanja natrag u prihvatljivo stanje, rekla je predsjednica povjerenstva Margaret Hodge.

Linker
20. travanj 2024 01:53