likuuuna / WeHeartIt
PROBLEMI SA SPAVANJEM

Kako se dobro naspavati uz 'pasje vrućine' - evo što trebate izbjegavati!

Uz visoke temperature koje su ovih dana naša svakodnevnica, a koje se ne i noću nešto znatnije ne spuštaju – dobro se naspavati postaje pravi izazov.

Uz sve druge stvari koje mogu utjecati na loš san i nesanicu, vrućina je dodatni ‘triger’ za neprospavanu ili loše prospavanu noć.

Ono što zasigurno ima učinka na kvalitetu vašeg sna su hrana i piće koje konzumirate prije spavanja – donosimo što biste trebali izbjegavati, posebice po ovim vrućinama – kako biste uhvatili više kvalitetnog sna.

Nemojte piti alkohol prije spavanja. Mnogi će reći kako ih čaša crvenog vina baš lijepo uspava, no problem je u tome što od alkohola lakše zaspimo, ali je kvaliteta spavanja jako loša i zbog toga ga treba izbjegavati. Uz to, vrućina pojačava razdržljivost, pa bi umirujuć učinak alkohola mogao biti baš suprotan.

Osim alkohola, treba izbjegavati i kofein – nutricionisti preporučuju izbjegavanje kave nakon podneva. Pijte vodu s nekoliko kapi limuna i mineralnu vodu.

Isto tako, birajte deserte koji ne sadrže mnogo šećera jer će vam nekoliko sati kasnije pasti razina šećera u krvi zbog čega biste se mogli probuditi usred noći. Voće je puno bolji izbor.

Linker
23. travanj 2024 15:15