minimalisten / WeHeartIt
ZA POČETAK TJEDNA

Kako kroz dan tijelo opskrbiti potrebnom energijom?

Ukoliko i vi spadate u kategoriju ljudi koji tjedan započinju manjkom energije te viškom umora i razdražljivosti, razmislite o novim životnim navikama čije usvajanje bi moglo imati željeni rezultat. A to znači lako buđenje, smiren dan i dubok san.

Donosimo vam savjete kako da u svako doba dana učiniti najbolje za svoj organizam, opskrbite ga potrebnom energijom i kada za to dođe vrijeme – omogućite mu zaslužen odmor.

Tjedan započnite poletno i optimistično.

Jutro

1. Ne odgađajte alarm. Jednom kada zazvoni, odmah ustanite jer to će u suprotnom utjecati na razinu energije kroz dan te će svakim odgađanjem biti sve teže ustati.

2. Popijte vode. Čim ustanete, popijte čašu mlake vode s limunom , kako biste pokrenuli organizam i potaknuli probavu.

3. Zdravo doručkujte. Zobena kaša biti će dobar izbor jer će vas opskrbiti dovoljnom količinom energije da izdržite naporan dan.

Poslijepodne

1. Izađite na svjež zrak. Idealno bi bilo šetati s posla kući i na taj način oporaviti se od dugotrajnog sjedenja ispred računala te osvježiti organizam novom energijom.

2. Popijte šalicu zelenog čaja . Iako ćete doći u napast da popodne popijete još jednu šalicu kave, izbjegnite to i iskoristite blagodati zelenog čaja.

3. Pojedite neku od mnogobrojnih supernamirnica koje će osvježiti organizam i dati mu potrebnu energiju do kraja dana.

Večer

1. U krevet ne idite gladni, ali ni previše siti. Slobodno konzumirajte neke od namirnica s ovoga popisa koje će vam pomoći da lakše zaspite.

2. Ustanite, ali i idete na spavanje svaki dan u isto vrijeme. Dosljednost je ključ dobrog i kvalitetnog sna, a preporuča se ići spavati oko 22 sata.

3. Ne koristite tehnologiju prije odlaska na počinak. TV i provjeravanje emaila izbjegavajte barem sat vremena prije spavanja.

Linker
19. travanj 2024 22:04