Cropix
PRERANI ODLAZAK

IN MEMORIAM Maja Petrin bila je omiljena, pozitivka i borac

Nakon jučerašnje vijesti da je Maja Petrin, televizijska i kazališna glumica, preminula u 42. godini života, njeni bližnji, prijatelji i kolege, ali i šira javnost još su pod dojmom ovog preranog odlaska zagrebačke glumice poznate po brojinim ulogama u domaćim serijama i na kazališnim daskama.

U znak sjećanja prijatelji su jučer napravili i Facebook stranicu koja se puni brojnim izrazima sućuti. Maja Petrin za sobom je ostavila i 17-godišnju kćer Petru koju je dobila iz kratkog braka s Alenom Šalinovićem.

Glumica je, prema još uvijek neslužbenim informacijama, preminula od infarkta. Maja Petrin jedan infarkt već je imala i to u 37. godini. Pokojna glumica tada je mislila da je riječ o virozi u kombinaciji s križoboljom pa ga je praktički prohodala.

U intervju koji je tada, nakon oporavka, dala Gloriji, prepričala je to iskustvo; kada joj je život spašen u zadnji čas, kako su joj rekli liječnci.

– Hitna pomoć me odvezla u Vinogradsku bolnicu, kamo spadam po mjestu stanovanja. Tamo sam podvrgnuta ne baš ugodnom zahvatu razbijanja ugruška koji je izazvao srčani zastoj: pod lokalnom anestezijom kroz arteriju mi je, od prepona do srca, proveden kateter. Na ekranu sam mogla pratiti sve što se događa u mojim žilama. Osim toga, ugradili su mi i stentove kojim su mi proširili žilu. Zahvat je prošao bezbolno: liječnici su bili jako pažljivi, pa sam im na kraju zahvalila na brizi. Objasnili su mi da mi je srce prilično uništeno, jer sam predugo ostala doma, i da sam zapravo stigla u posljednji trenutak da mi spase život – ispričala je prije pet godina glumica.

Iako je nakon tog iskustva, kako je sama rekla, počela živjeti “umirovljenički” i čuvati se, život je, nažalost, odlučio drugačije.

Maju će prijatelji pamtiti kao veselu i vedru osobu koja je pozitivno gledala na život. Uvijek je bila omiljena u društvu i puna anegdota, borac, kažu svi koji su ju poznavali.

Šira javnost pamtit će ju po brojim ulogama koje je odigrala u Histrionima (Tajna krvavog mosta, Doktor pod mus, Lažna barunica, Na tri krala), u Teatru ITD (Atentatori), Teatru Lapsus (A sad spavajte), HNK-u u Zagrebu (Nikad više), u G.K. Komedija (Opera za tri groša, Buba u uhu), u Maloj sceni (Dokaz, Život x 3), te u serijama Obiteljska stvar, Susreti nezgodne vrste, Naša kućica, naša slobodica, Villa Maria, Zabranjena ljubav, Ponos Ratkajevih, Zakon ljubavi, Hitna 94, Pod sretnom zvijezdom, Stipe u gostima…

Linker
19. travanj 2024 21:11