PREMIJERA

Igre gladi na hrvatski način

Svečanu premijeru drugog nastavka filma Igre gladi: Plamen uveličale su kreacije Matije Vuice i Ivice Klarića specijalno dizajnirane za ovu priliku u kojima su zablistali top-modeli Lana Petranić i Vlaho Arburić.

Brojni poklonici kultne trilogije Suzanne Collins, među kojima i Saša Lozar, Dalibor Petko i Branka Krstulović okupili su se u IMAX dvorani multiplek­sa CineStar Arena Zagreb kako bi pogledali film, a doista poseban dašak premijeri dali su naši domaći dizajneri kreacijama kojima su stvorili ozračje Panema, postapokaliptične Amerike u kojoj se odvija radnja filma:

– Razveselila sam se kad su me organizatori pozvali da sudjelujem u promociji novog nastavka ‘Igara gladi’, jer ono što u zadnje vrijeme radim ima pregršt dodirnih točaka s kostimima u ovom filmu – rekla je Matija Vuica.

– Prošlogodišnji nastavak ‘Igara gladi’ me oduševio, pa sam zdušno prihvatio izazov rada na kreaciji zasnovanoj na filmu. Uvijek crpim nadahnuće s neočekivanih mjesta, a prilika da oblikujem svoj rad u duhu svijeta tog serijala bila je tako posebna da je nisam mogao propustiti nadovezao se Ivica Klarić.

Linker
26. travanj 2024 06:26