Henry Cavill: mišići od čelika

Novi Superman, 30-godišnji britanski glumac Henry Cavill, kao jedan od najznakovitijih događaja u svom životu navodi trenutak kad je upoznao svog idola Russella Crowea. To se, međutim, nije dogodilo na snimanju filma “Čovjek od čelika”, u kojem slavni Australac igra Supermanova oca Jor-Ela, nego mnogo, mnogo ranije… Tada 16-godišnji Cavill bio je među učenicima srednje škole u Buckinghamshireu koji su igrali ragbi u jednoj sceni filma “Dokaz života”, gdje je Crowe glumio uz Meg Ryan.

– Bok, ja sam Henry, i ja bih također želio postati glumac. Što mislite, imam li šanse? – pitao je mlađahni Cavill zvijezdu filma “Gladijator”, a ovaj mu je objasnio koje su dobre i loše strane tog posla. “Ali ako to stvarno želiš, onda samo upri”, rekao mu je na kraju. Nakon njihova kratkog razgovora, Crowea su okružili ostali tinejdžeri tražeći autograme i gurajući mu pod nos sve na što se mogao potpisati, a u jednom je trenutku sve to postalo malo naporno. Ta­­­da je na scenu stupio budući Superman, stao zaštitnički ispred Crowea, i rekao mu: “Brzo, trčite…”. Ovaj je zaista otrčao, a dva dana poslije Cavillu je stigao paket. U njemu je bila vrećica slatkiša s otoka Jerseya, na kojem je odrastao (u razgovoru je Cro­­­w­­eu rekao odakle je), staklenka Vegemite (nešto poput australske Nutelle, samo na bazi kvasca), CD tadašnjeg Croweova benda 30 Odd Foot Of Grunts i fotografija Gladijatora, na čijoj je poleđini pisalo: “Dragi Henry, putovanje od 1000 milja počinje prvim korakom. Russell”. Henry Cavill nikad nije otvorio vrećicu slatkiša, niti pojeo Vegemite: kutiju je stavio na policu iznad kreveta, kao trajnu inspiraciju.

Pročitali ste skraćeni tekst o Henryju Cavillu. Cijeli članak potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 960). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
20. travanj 2024 01:22