PR
U SANTA BARBARI

FOTO Sestre Juka u prestižnom holivudskom društvu

Ivona i Anita Juka na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari imale su priliku družiti se s renomiranim filmskim redateljima.

Film Ti mene nosiš koji je režirala Ivona Juka, a producirala njena sestra Anita prikazan je u službenoj konkurenciji 31. Međunarodnog filmskog festivala u Santa Barbari i natječe se u konkurenciji za najbolji strani film.

A uz sjevernoameričku premijeru njihova filma, sestre Juka u Santa Barbari imale su priliku i svoje profesionalno iskustvo podijeliti sa studentima prestižnog sveučilista Antioch u Santi Barbari te kao govornice sudjelovati u Međunarodnom filmskom seminaru.

Naše filmašice družile su se s renomiranim filmskim profesionalcima, među kojima su bili i svjetski poznati redatelji čiji su filmovi nominirani za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar.

PR

PR Sestre Juka s Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom

Alejandro González I ñárritu redatelj filma Povratnik (The Revenant), Adam McKay redatelj filma Oklada stoljeća (The Big Short), Tom McCarthy redatelj filma Spotlight, Lenny Abrahamson redatelj filma Soba (The Room) osobno su prisustvovali prijemu i predstavljanju filma i rada sestara Juka.

Naime, organizatori Festivala trude se svakom od filmova nominiranih za festivalske nagrade osigurati i kvalitetnu promociju što je korisno ne samo za sam film već i za cjelokupnu filmsku industriju zemalja i regija iz kojih prikazani filmovi dolaze.

Film Ti mene nosiš do sada je na brojnim međunarodnim festivalima osvojio 7 nagrada među kojima se ističu dvije nagrade, za najbolji film (na Avvantura film festivalu i LETS CEE film festivalu) i nagrada za najbolju režiju (Filmski festival Herceg Novi-Montenegro film festival).

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
16. travanj 2024 19:44