Šime Eškinja
URBANA LEGENDA

eNVy room: Vjenčanice inspirirane pravom ljubavnom pričom

eNVy room predstavio je novu kolekciju vjenčanica inspiriranu velikom ljubavlju Milivoja Dežmana i Ljerke pl. Šram i urbane legende o duhu prekrasne glumice čiji duh luta zidinama lječilišta Brestovec na zagrebačkom Sljemenu.

Za lokaciju snimanja odabrane su ruševne zidine nekadašnjeg eminentnog lječilišta za tuberkulozu, čiju je gradnju inicirao upravo Dežman kako bi pokušao spasiti život voljenoj lady Šram. No uz sav trud nije uspio i Ljerka je u Brestovcu umrla. Kako Dežman o njoj nakon njene smrti nije pričao, njihova je ljubav ostala pod velom tajni i na taj način osvjetlila je put legendi o jednoj tragičnoj, ali velikoj ljubavi.

Kolekcija vjenčanica inspirirana ovom ljubavnom pričom slavi ženstvenost i senzualnost i izrađena je od visokokvalitetnih materijalala poput čipke i svile, ali i laserski rezane umjetne kože. Vjenčanice uglavnom prate liniju tijela ili su raskošno nabrane u struku, a našlo se tu i ponešto vjenčanica dužine ispod koljena kao i onih od plissea.

– Fokus nam nije bio stilistički se vezati za povijesno doba aktera te ljubavne priče. Ideja je bila toj ljubavanoj priči prekrojiti kraj. To smo ostvarili kroz vjenčanicu koja simbolizira početak nečeg lijepog, novog, sigurnog – rekli su nam Vjeko i Nikica, dizajneri iz eNVy rooma,uz naglasak kako su i ovoga puta izradili kolekciju čiji će komadi šivani po mjeri imati prodajne cijene u rangu najmova vjenčanica iz mnobrojnih salona.

Linker
14. travanj 2024 19:05