Instagram
BUDITE POZITIVNI

Emocije na društvenim mrežama su zarazne, ostanite pozitivni

Prije nego upalite Facebook i provjerite što ima novog kod vaših prijatelja, imajte na umu kako su emocije koje oni dijele; pozitivne ili negativne – zarazne.

Do sada se znalo kako su emocije koje se prenose licem u lice zarazne, ali istraživači su željeli provjeriti vrijedi li to isto i za emocije koje se prenose preko zaslona računala i mobitela.

Istraživanje objavljeno u časopisu PLOS ONE je pokazalo kako pozitivni statusi objavljeni na Facebooku potiču prijatelje na objavljivanje jednako pozitivnih statusa.

S druge strane je pokazano kako objavljivanje negativnih statusa u drugima također izaziva negativne emocije i potiče ih na njihovo iskazivanje.

Istraživanje je u obzir uzelo gradove u kojima su sudionici živjeli te su pokazali kako ljudi koji žive u gradovima u kojima češće pada kiša, češće stavljaju negativne i kritične statuse te na taj način utječu na svoje prijatelje.

Zaključak cijelog istraživanja je da širenjem pozitivnih emocija pozitivno utječemo na naše prijatelje koji potom šire pozitivu dalje.

Želite li biti pozitivni i primati pozitivnu energiju, obratite pažnju na ovih pet savjeta:

1. Kad ste sretni podijelite sreću sa svojim prijateljima.

2. Koristite “sviđa mi se” opciju kad god tako mislite i osjećate.

3. Sa liste prijatelje sklonite negativne ljude koji šire negativne statuse.

4. Podijelite pozitivne i smješne video klipove i fotografije.

5. Pozitivu proširite i na druge društvene mreže na kojima ste aktivni.

Linker
20. travanj 2024 08:59