NEOČEKIVANI TRIJUMF

Daria Kinzer pobijedila na Dori

Daria Kinzer, Hrvatica rođena u Njemačkoj s austrijskom adresom, predstavljat će Hrvatsku s pjesmom „Lahor“ Borisa Đurđevića na „Pjesmi Eurovizije“ koja će se održati 10., 12. i 14. svibnja u Dusseldorfu, piše Slobodna Dalmacija.

Titulom zatečena pobjednica „Dore“ uspjela je sinoć tek izreći „hvala“ svima koji su glasali za nju, a bilo ih je 9 000, te izvesti englesku verziju pobjedničke pjesme kojom će se natjecati u prvoj polufinalnoj večeri „Eurosonga“ u „Fortuna Areni“ u Dusseldorfu.

Bio je to gotovo mlaki vrhunac završnice „Dore“ za čijega je glavnog favorita tjednima slovio Jacques Houdek koji je otvoreno izražavao želju za odlaskom na „Eurosong“. Zbog toga nakon proglašenja pobjednice u studiju HTV-a nije bila šokirana samo Daria…

U prvom dijelu večerašnjeg natjecanja žiri u sastavu Severina, Tonči Huljić i Andrej Babić presudili su, uz glasove gledatelja, pjesmi i izvedbama kojima su se Daria i Jacques domogli vrhunca završnice ovogodišnje „Dore“ čija je pobjednica na koncu izabrana 5-minutnim televotingom.

U konkurenciji su se našle tri naručene pjesme, prvoplasirana skladba Borisa Đurđevića, „Još ima nas“ Lee Dekleve i „Stotinama godina“ Ante Pecotića koje je Tonči Huljić, ujedno i centralni glazbeni gost finala „Dore“, okarakterizirao kao skladbe prepoznatljivog rukopisa autorskog trojca.

Splitski je skladatelj priznao kako kao autor više nema hrabrosti za ulazak u koridu zvanu „Eurosong“ (sudjelovao je četiri puta), te pobjedničkoj ekipi preporučio engleski jezik za osvajanje glasova na „Pjesmi Eurovizije“.

Tonči Huljić ujedno je premijerno predstavio svoj novi „Madre Badessa“ band – projekt na kojemu surađuje s Goranom Bregovićem kao aranžerom i producentom, te pjevačem Petrom Grašom.

Bregovićeva suradnica, nekadašnja sudionica „Eurosonga“ i članica žirija Severina, oko čijeg su se stylinga u prošloj emisiji „Dore“ lomila koplja, u finalu se pojavila u zakopčanijoj kreaciji kako, objasnila je, „Acu i Hloverku ne bi suspendirali“.

Originalni tekst pročitajte ovdje

Linker
18. travanj 2024 23:34