Dalibor Petko: Najgore mi je raditi kad je južina

Zagrebački voditelj Dalibor Petko rođen prije 35 godina, koji je i ove godine šarmirao publiku s pozornice CMC festivala, jedan je od rijetkih sretnika koji su hobi pretvorili u posao – pa uređuje i vodi glazbeni show na radiju – a u svom samačkom stanu najradije u goste prima mamu Katicu, koja mu svaki put pospremi i skuha.

Kakvu glazbu slušate privatno?

– Ovisi o raspoloženju. Trenutačno onu iz filma “Veliki Gatsby” s Leonardom DiCaprijem – a na albumu su Beyonce, Jay-Z, Lana Del Rey

Koliko je albuma u vašoj privatnoj zbirci? – Nekad jako puno, danas stotinjak. Uglavnom su to izdanja uz koja sam sentimentalno vezan.

Kojim se hrvatskim glazbenicima divite? – Mnogima, ali najviše Josipi Lisac i Arsenu Dediću.

Jeste li kada izbacili gosta iz studija? – Nisam, nastojim biti dobar domaćin. Najgore mi je kad je južina, tada i najzanimljiviji gost i ja postajemo usporeni i dosadni. Pročitali ste skraćeni tekst o Daliboru Petku. Cijeli intervju potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 963). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
14. travanj 2024 03:16