PRED OGLEDALOM

Dajana Antonija Bebek: Volim mukotrpne vježbe

Televizijskim žargonom rečeno, koža Dajane Antonije Bebek (29) često je ‘pod betonom’. Urednica i voditeljica jutarnjih Vijesti HTV-a te novinarka Dnevnika 3 kaže da joj je najvažniji beauty ritual, stoga, čišćenje lica – i to dermokozmetičkim preparatima.

Što napravite kad ste rano ujutro, prije izlaska pred kamere, još natečeni od spavanja? – Za to se brinu televizijske vizažistice kod kojih sam već u šest sati ujutro. Ipak, protiv pospanog izgleda pomaže samo – dovoljno sna. Spavam kad god mogu, nekad čak i poslije ručka. Kako bih lakše zaspala, na oči stavljam pamučnu masku s jastučićima od silikonskog gela koji ugodno hlade kapke. Izvrsna je i protiv podočnjaka.

Kako često odlazite na kozmetičke tretmane? – Jednom mjesečno. Prvi put sam bila na čišćenju lica s 13 godina, a kako i danas imam dosta problematičnu kožu, odlazim na enzimski piling – intenzivan je, temeljito skida odumrli sloj stanica, ali i je nježan, ne nadražuje kožu.

Koje su vam omiljene kreme? – Koristim liniju Murad Oil Free Sunblock s ekstraktom nara, koji je jak antioksidans, te hranjivu kremu Avene na bazi termalne vode.

Čime njegujete tijelo? – Elizabeth Arden krema od zelenog čaja, lavande i meda. Sviđa mi se ta kombinacija mirisa, a i brzo se upija.

Jeste li pobornica britvice ili voska za depilaciju? – Voska. Od svega ostalog – više štete nego koristi. Nije lako izdržati trenutak kad kozmetičarka povuče traku s voskom duž potkoljenice, ali isplati se.

Kakva vam je kosa? Bojite li je? – Ja imam najgušću i najzezutniju kosu u Hrvatskoj. Moje frizerke kod svakog feniranja vježbaju bicepse i tricepse. Svoju prirodno smeđu kosu bojim dva puta mjesečno u frizerskom salonu koji se, ne biste vjerovali, zove Gloria.

Koristite li što od domaćih pripravaka, primjerice pakung od žumanaca i maslinovog ulja? – Ne. Čak i moja baka Blagica kaže da je jajima mjesto u tavi, a maslinovom ulju u buzari. Draži su mi i djelotvorniji proizvodi za kosu iz linije L’Oréal Professionnel.

Kako održavate kondiciju? – U teretani – svaki drugi dan po dva sata. Prije sam išla na pilates, ali nije mi to bilo dovoljno mukotrpno. S obzirom da dosta sjedim, treba mi žešći, rekla bih ‘muški’, trening. No, ako i zabušavam pa mi se nakupe dva-tri kilograma viška, nije drama jer se to na mojih 181 centimetar visine ne vidi.

Bez kojeg mirisa ne napuštate stan? – U zadnje vrijeme to je Gucci by Gucci.

Tanja Vučičević

Linker
19. travanj 2024 03:41