PRED OGLEDALOM

Bruna Bebić Tudor: Moj recept za očuvanje glasa

S glumicom Brunom Bebić (48) ovih su se dana poistovjetile mnoge žene, ponajprije zahvaljujući ulozi strpljive Blanke Bilić koja na voljenog muškarca čeka desetljećima, u telenoveli Nove Tv ‘Larin izbor’. Osim u sapunici, Branka je nedavno odigrala zapaženu ulogu u filmu Tomislava Radića ‘Kotlovina’ koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji film na ovogodišnjoj Puli. Zbog cjelodnevnih snimanja, Bruna se nakratko iz rodnog Splita preselila u Zagreb, stavivši na čekanje svoj angažman u splitskom HNK i posao profesorice scenskog govora na Akademiji. Ipak, priznaje da beskrajno uživa u privremenoj samoći i vremenu koje može posvetiti samoj sebi, a od napornih snimanja najradije se opušta shiatsu masažama i dugim šetnjama prirodom.

Dok snimate, koliko vremena uspijevate naći za male ženske radosti? – S godinama sam naučila da vanjski čimbenici ne smiju utjecati na to hoću li pronaći vrijeme za sebe. Puno sam učinkovitija kad sam odmorna i zadovoljna, a takva sam nakon što se ljeti dobro isplivam, ili nakon joge – u hladnijim danima.

Koji vam je omiljeni kozmetički tretman? – Svi su mi tretmani dragi – od pedikure, masaža, friziranja, šminkanja… neki dan sam vižažistici na setu rekla kako bih bila najsretnija da svakog jutra dođem k njoj sat-dva i nakon toga – kući.

Ruž ili sjajilo? – Ovisi o godišnjem dobu – ljeti sjajilo, a zimi ruž, jer je postojaniji. Volim zagasite tonove ili boju mesa, a crvene izbjegavam jer smatram da mi u ovim godinama više ne pristaju.

Koliko pažnje posvećujete njezi lica? – Godinama sam vjerna Premier kozmetici s mineralima iz Mrtvog mora, i koristim samo preparate za dubinsku hidrataciju. Najvažnije mi je ukloniti sve ostatke teške šminke prije spavanja, nanijeti tonik i kremu, dok masku i piling stavljam jednom tjedno.

A tijela? – Sve su mi draži prirodni preparati s nježnim mirisima eteričnih ulja. U Zagrebu sam otkrila Rituals i njihove pjene za tuširanje bogate teksture, a nakon tuširanja kožu nahranim Lush Karma kremom za tijelo s mirisom pačulija.

Koji je najbolji savjet koji ste dobili za očuvanje glasa? – Klapski pjevači su me davno naučili – kad mi dan uoči važnog nastupa pukne glas, skuham dvije glavice crvenog luka u mlijeku, a kad se napitak ohladi, procijedim i popijem. Okus je grozan, nakon toga šutim, no sutradan je glas kao nov.

Matea Roščić

Linker
17. travanj 2024 21:18