PRED OGLEDALOM

Anja Alač: U teretani trošim kalorije dobivene sarmom

Osim što francusku glumicu Marion Cotillard smatra ikonom stila, Anja Alač , glavna junakinja RTL-ova serijala ‘Ruža vjetrova’, veoma joj i nalikuje. Bademaste oči, senzualne usne i duga tamna kosa aduti su i 23-godišnje beogradske glumice, koja se već sedam mjeseci nalazi na ‘privremenom radu’ u Splitu. No, Anja, poznata i po ulozi u serijalu ‘Miris kiše na Balkanu’ te u filmu ‘Montevideo, Bog te video’, šali se da je tajna njezine ljepote u tome što je od roditelja, Beograđanke Vesne Čipčić i Splićanina Aleksandra Alača, oboje glumaca, naslijedila ono najbolje.

Imaju li Beograđanke drukčiji pristup njezi i ljepoti od, primjerice, Splićanki? – Mislim da je to individualno, odnosno da svaka žena to čini prema svom ukusu i potrebama, neovisno u gradu u kojem živi. Možda bih, ipak, pod ‘zajednički nazivnik’ mogla svesti glumice koje su zbog prirode svog posla pod teškom šminkom, a samim time im treba i posebna njega.

A kako u vašem slučaju izgleda ta posebna njega? – Dosad sam koristila kozmetičke preparate Vichy, a nedavno sam kupila Afrodita kremu i tonik za skidanje šminke na bazi kamilice. Čak i ako mi je koža bila 16 sati pod teškom šminkom, uz pomoć tih preparata bude čista, blistava i nahranjena.

Traži li i vaša kosa dodatnu njegu? – Ne, jer je po prirodi kvalitetna, a osim toga, nikad je nisam bojila niti podvrgavala nekim kemijskim tretmanima. Počela sam je puštati da raste tek 2007., kad sam upisala Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a za njegu koristim Schwarzkopfovu liniju Gliss i maske Kerastase.

Kako se šminkate u dnevnim, a kako u večernjim prigodama? – Danju nanosim malo rumenila, maskaru i stik za usne, a na večer su moj izbor crveni ruž i crni tuš za oči. Mislim da ta kombinacija ne iziskuje mnogo muke, a svakoj ženi odlično pristaje.

Je li vam majka, glumica Vesna Čipčić, savjetnica u vezi ljepote? – Ne, ona je ipak neka druga generacija. U pristupu njezi je tradicionalna i jedino što je nanosila na lice, bila je dječja krema. No, ten joj je uistinu besprijekoran.

Kako održavate vitku liniju? – Gurman sam i jedem sve, pa i tešku zimsku hranu poput kuhanog graha i sarme. No, zato višak kalorija potrošim vježbanjem u teretani s privatnim trenerom koji me motivira i osmišljava program samo za mene.

Damir Leljak

Linker
18. ožujak 2024 13:55