AFP/CROPIX / AFP
IZASLANICA NA ZADATKU

Angelina Jolie - skromna i suosjećajna izaslanica

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague i specijalna izaslanica UNHCR-a za izbjeglice Angelina Jolie (39) otvorili su u Londonu globalni summit Zaustaviti seksualno nasilje u ratu.

Angelina je okupljenim novinarima rekla kako je jako sretna što je došla i što sudjeluje u osvještavanju javnosti o strašnim zločinima koji se događaju u područjima zahvaćenima ratom.

– Na putu ovdje razgovarali smo o žrtvi koju smo nedavno upoznali, ženi koja bi trebala priznati svojoj djeci da je silovana, a zbog poniženja im to jednostavno nema snage reći – ispričala je slavna humanitarka u svom uvodnom govoru.

Related content

Foto: AFP/Cropix

Angelina je objasnila kako ta žrtva, ali i mnoge druge, ne samo da se moraju nositi sa strahotama koje su im se dogodile, nego često puta moraju živjeti u susjedstvu sa svojim zločincem.

Svake je godine 150 milijuna djevojaka i žena silovano u područjima zahvaćenima ratom, a većina njih nikada ne dobije pravnu zadovoljštinu.

Slavna oskarovka na skup je došla prikladno odjevena u elegantnu bijelu suknju i bijeli sako te s minimalno šminke na licu. Odavala je dojam vrlo skromne i suosjećajne izaslanice koja je spremna na podršku brojnim žrtvama.

Atmosferu s događaja pogledajte u našoj fotogaleriji!

Linker
19. travanj 2024 01:46