EKSKLUZIVNO

Alen Vitasović: Već sam šest mjeseci trijezan

Istarski glazbenik, koji je zbog alkohola ugrozio i zdravlje i brak i karijeru, nakon tri pokušaja liječenja u bolnici odlučio se za alternativnu metodu: pije kapi od borovnice s Aljaske, vozi bicikl, boća i trči po svojim Orbanićima jer ne želi da ga ikad više supruga i djeca vide crvenih očiju i potpuno depresivnog

Kad se 1993. pojavio na estradi, istarski glazbenik Alen Vitasović doista je imao sve: zanimljiv, pomalo hrapav glas, atraktivan izgled, nenamještenu jednostavnost, beskrajnu iskrenost i kompletno glazbeno obrazovanje koje mu je omogućilo da osim sviranja klavira, gitare, flaute, saksofona, klavira i harmonike, sam piše aranžmane za svoje pjesme. Ali i karijeru i brak podredio je alkoholu. Godine koje su uslijedile bile su kao hod po žici. Svako malo bi pao u stranu pa se opet dizao. I svaki put bi priznao svoj problem, ali nije si mogao pomoći.

– Skoro cijeli život sam zbog posla vrijeme provodio u klubovima i za šankovima te pio kako bih se oslobodio stresa – priznao je u ekskluzivnom intervjuu za tiskano izdanje časopisa Gloria Vitasović, koji je prije šest mjeseci odlučio da će mu 45. rođendan biti prekretnica: nakon nekoliko pokušaja klasičnog liječenja u bolnici, odlučio se za alternativnu metodu i otada nije okusio ni kapi alkohola. Što mu je vlastiti svijet učinilo vedrijim i bistrijim te mu vratilo vjeru da ipak može pobijediti samog sebe.

Pročitali ste skraćeni tekst o Alenu Vitasoviću. Cijeli intervju u kojem pjevač otkriva sve o svojoj borbi s alkoholizmom te kako je ovisnost utjecala na njegovu obitelj i karijeru potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 960). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
18. travanj 2024 15:05