pr
ZA LJUBITELJE PUTOVANJA

5 savjeta kako putovati više uz ograničen budžet

Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju čitaju samo jednu stranicu – napisao je još Sveti Augustin. Ljubitelji putovanja uvijek govore kako im nije žao niti jednog novčića potrošenog na posjetu drugim gradovima i zemljama, a mnogi od njih dokazuju kako za putovanja ne treba uvijek potrošiti puno novca.

Kako putovati više uz ograničen budžet otkrijte uz ovih pet savjeta:

1. Čekajte pravi trenutak

Planirajte putovanja izvan sezone – ­ smještaj i avionske karte najskuplji su u sezoni godišnjih odmora i školskih praznika. Ako planirate posjet nekoj europskoj metropoli probajte izbjeći to vrijeme i vrebajte na jeftinije karte izvan sezone.

2. Podijelite troškove prijevoza

Povezite se s nekim ili vi povezite nekoga i podijelite troškove goriva i cestarina. Preko online platforme za podjelu prijevoza AutoHop možete pronaći vozače koji nude slobodna mjesta ako ste putnik ili pronaći suputnika s kojim ćete podijeliti trošak ako ste vozač.

3. Rezervirajte smještaj bez posrednika

Pretražite internet, hotel ili hostel možete pronaći i rezervirati direktno uz par klikova mišem. Povoljan smještaj, a osobito ako ste fleksibilni i voljni prespavati u slobodnoj sobi u nečijem stanu, možete naći i preko platforme Airb’n’b.

4. Informirajte se o popustima

Prije puta provjerite nude li neke znamenitosti ili muzeji koje želite posjetiti popuste za određene skupine ili u određenim mjesecima.

5. Putujte s minimalno prtljage

Provjerite vremensku prognozu prije puta i pakirajte promišljeno. Ne nosite puno odjeće ˝za svaki slučaj˝, ako baš ostanete bez čiste odjeće uvijek je možete za par eura oprati u praonici. S lakšom prtljagom uštedjet ćete na avionskom prijevozu, ali i biti fleksibilniji i mobilniji.

Linker
18. travanj 2024 15:05