Sipa/Cropix
PSIHOLOGIJA I USPJEH

5 kvaliteta samopouzdanih žena

Nije teško prepoznati samopouzdanu ženu jer ju otkrivaju manire, stav, držanje, način ophođenja prema sugovornicima te stabilnost i dosljednost u ponašanju prema okolini.

Samopouzdane žene imaju neke zajedničke karakteristike koje ih čine takvima kakve jesu.

Priznaju svoje mane

Iako svi znamo da nitko nije savršen, rijetki si to uistinu i priznaju. Žene koje imaju samopouzdanja bez problema priznaju svoje nesavršenosti jer znaju gdje leži njihova snaga i ne trude se biti nešto što nisu. Samopouzdane žene vole se takvima kakve jesu.

Znaju reći ne

Iako neki takvo ponašanje smatraju nepristojnim, znati reći ne pravo je umijeće. Samopouzdane žene jednostavne ne žele davati lažna obećanje pa se stoga mudro koriste odgovorom “Ne!”. Radije iskreno kažu stanje stvari, nego da daju lažna obećanja.

Podupiru druge

Samopouzdana žena ne strahuje da će tuđi uspjeh zasjeniti njen, dapače. Smatra kako uspjeh bliskih ljudi iz blizine pomaže i njenim uspjesima. Rado pomaže bližnjima jer zna da se na taj način osnažuje i napreduje.

Razumiju svoje osjećaje

Bez obzira na okolnosti, žene koje imaju samopouzdanja uhvatit će se u koštac sa svojim emocijama, pokušati ih razumjeti i nadjačati. Izražavaju se bez svaljivanja krivice na nekoga drugoga, a nesuglasice pokušavaju izgladti objektivno i empatično.

Traže pomoć

Nemoguće je sve u životu postići sam i katkad je potrebno zatražiti tuđu pomoć. Samopouzdane žene ne srame se potražiti pomoć psihologa ili life coacha koji će im dati potrebne alate za nošenje sa svakodnevnim problemima.

Linker
17. travanj 2024 21:26