WOW TRETMAN

TAKO LAKO: Riješite se podočnjaka na pauzi za kavu uz moćan tretman koji je osvojio svijet

Nuspojave, kao što su crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu injektiranja, vrlo su rijetke i privremene te nestaju u roku od nekoliko dana. Jedan od naših najcjenjenijih estetskih kirurga - dr. Nikola Milojević, otkriva tajnu filera koji su transformirali estetsku medicinu.
 Foto: iStock / Getty Images

Podočnjaci. Manji, veći, upali, tamni ili naborani, jedan su od najčešćih estetskih problema koji odaje godine, umor ili nebrigu o koži lica. Kako ih se riješiti, za Appeal, luskuzni magazin o estetici bez tabua, otkriva Dr. Nikola Milojević. Kaže da se pojavljuju kod svih dobnih skupina, a zbog svoje otpornosti postavili su velik izazov pred kozmetičke kuće i estetske liječnike.

Uklanjanje podočnjaka do prije nekoliko godina bio je tretman koji su izvodili plastični kirurzi befaroplastikom, no nakon predstavljanja uklanjanja podočnjaka dermalnim filerima ovo je postao najtraženiji "lunch break" tretman, odnosno tretman koji možete obaviti u kratkom roku tijekom pauze za ručak.

Podočnjaci kao specifično područje zahtijevaju stručnost i preciznost liječnika, a s deset godina iskustva i više od 7000 tretmana dermalnim filerima za podočnjake Dr. Nikola Milojević jedan je od najtraženijih liječnika za tretmane dermalnim filerima.


KAKO IZGLEDA TRETMAN

Tretman se izvodi ubrizgavanjem hijaluronskih filera u područje ispod donjeg kapka. Potom se aplicirani filer oblikuje masiranjem. Hijaluronska kiselina sastavni je dio kože, odgovorna za njezinu hidrataciju i održavanje volumena, pa je tretman, osim što je neinvazivan, u potpunosti prirodan. Starenjem gubimo sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline zbog čega koža gubi vlažnost, elastičnost i volumen pa dermalni fileri nadoknađuju izgubljeni volumen te potiču hidrataciju i pomlađivanje kože. Ono najbitnije pacijentima su rezultati, a oni su vidljivi odmah nakon završetka tretmana.

Zagreb, 011015.   
Estetski kirurg Nikola Milojevic, fotografiran u svojoj ordinaciji.
Foto: Boris Kovačev / Hanza Media


PREDNOSTI MODERNIH FILERA

Nadalje, jedno od češćih pitanja koja pacijenti postavljaju je sigurnost tretmana. Statistike potvrđuju kako je od 1996. godine, kada je proizvođač Restylanea Q-MED lansirao dermalni filer, učinjeno više od deset milijuna tretmana u više od 70 zemalja. Jedan od materijala koji se koristi u tretmanu, Restylane Perlane, biokompatibilan je, u tijelu se biološki razgrađuje na prirodan i siguran način te nestaje kada se u potpunosti resorbira.

Fileri na bazi hijaluronske kiseline su laboratorijski proizvedeni, dolaze u obliku sterilnog gela.

Prednost je modernih filera u tome što nisu trajni, za razliku od srodnih kirurških korektivnih tretmana.


RAZLIKA VIDLJIVA VEĆ NAKON 10 MINUTA

Hijaluronski dermalni fileri već sadrže anestetik pa je bol minimalna. Kroz tanku iglu hijaluronski dermalni filer injektira se duboko ispod mišića, a rezultati su vidljivi nakon 20-ak uboda ispod svakog oka. Ovaj tretman Dr. Milojević nazvao je "wow tretman" jer je već nakon deset minuta vidljiva razlika na licu pacijenata, a oni ostaju zatečeni svojim pomlađenim izgledom. Podočnjaka i tamnih kolutova više nema, a iz ogledala ih promatra novo osvježeno lice.

Kada je riječ o nuspojavama, crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu injektiranja vrlo su rijetki i privremeni te nestaju u roku od nekoliko dana. Najčešća nuspojava je podljev jer tretirano područje obiluje krvnim žilicama. Međutim, takva reakcija nije opasna, a podljev se lako može prekriti šminkom.


REZULTATI TRAJU OD 12 DO 48 MJESECI

Podočnjaci, pa čak i oni najveći, vidljivi su zbog udubine koja se nalazi ispod njih. Tretman nekirurškog uklanjanja podočnjaka u potpunosti je neinvazivan jer se dermalnim filerima popunjava udubina ispod podočnjaka i tako ih se tako uklanja. Tamni podočnjaci nestaju jer punjenjem udubine svjetlo drugačije pada i podočnjaci postaju svjetliji.

Kod velikih, pa i najvećih podočnjaka, navodi Dr. Milojević, liječnici izvode čaroliju.

Mijenjanjem proporcija lica postižu velike rezultate. Potrebne su jedna do dvije ampule, a rezultati traju od 12 do 48 mjeseci. Značajne i dugotrajne nuspojave su iznimno rijetke, a prema posljednjim istraživanjima, jedna u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 02:09