UFC

Zbog ugriza je bio diskvalificiran, a sada je ostao i bez plaće: Brazilac neće dobiti honorar

Andre Lima i Igor Severino

 SCREENSHOT/SK FIGHT
White je također najavio da će Severino biti otpušten iz UFC-a nakon samo jedne borbe

Ovog vikenda na UFC Vegasu 89 imali smo prilike vidjeti nešto što nikada u oktogonu nismo prije. Naime, Igor Severino ugrizao je svojeg protivnika, Andrea Limu te je netom nakon diskvalificiran. Atletska komisija Nevade zadržala je Severinovu plaću nakon što je diskvalificiran jer je ugrizao Limu u drugoj rundi preliminarne borbe na UFC APEX-u prošle subote, prema osobi koja radi za NAC, a MMA Junkie je zamolila da ostane anonimna jer nije ovlaštena javno raspravljati o tome.

Sjećamo se jedinog prijašnjeg ugriza koji je odjeknuo borilačkim svijetom, a radi se naravno o Mikeu Tysonu protiv Evandera Holyfielda kada mu je odgrizao djelić uha. Tysonu je tom prilikom oduzeta boksačka dozvola i dobio je vrtoglavu kaznu od tri milijuna američkih dolara.

Izvršni direktor UFC-a Dana White prvotno je naznačio da se Severino suočava s posljedicama NAC-a, koji je nadgledao UFC Vegas 89. White je također najavio da će Severino biti otpušten iz UFC-a nakon samo jedne borbe u karijeri koja je započela pobjedom na Dana White Contender Seriesu.

Unatoč ugrizu koji je ostavio vidljive tragove na njegovoj ruci, Lima je smatrao da bi Severinu UFC trebao dati još jednu priliku. Pobjednički borac bio je dobrog raspoloženja nakon bizarnog incidenta, toliko da je tetovirao ugriz s natpisom "I got fu**ing bit." Impresionirani White kasnije je objavio da će Limi dati još 25.000 dolara za tetovažu povrh 25.000 dolara za ugriz.

Ako još niste vidjeli snimku ugriza, možete ju pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 02:15