UFC

Vrhunski dvoboj na pomolu: Paul Craig protiv Volkana Oezdemira!

Paul Craig, Volkan Oezdemir

 Screenshot(Youtube, Ufc)
Tko god pobijedi bit će na korak do napada na titulu poluteške kategorije

Paul Craig i Volkan Oezdemir dodani su na UFC event koji će se održati 23. srpnja (7. mjesec) u Londonu. Craig je trenutno u sjajnom nizu od četiri pobjede, a u posljednjih šest mečeva je neporažen. Mauricio Rua je uspio izvući neriješeni ishod, no točno godinu dana nakon toga Craig mu je revanširao pobijedivši ga prekidom u drugoj rundi borbe. U svojoj posljednjoj borbi pobijedio je Nikitu Krylova kada ga je u prvoj rundi ugušio sa "triangle choke" zahvatom.

S druge strane bit će bivši izazivač za titulu poluteške kategorije, Volkan Oezdemir, koji je unatoč porazima u posljednje dvije borbe i dalje smatran kao jednim od najopasnijih udarača u UFC-ovom rosteru. Krajem 2019. godine pobijedio je Rakića diskutabilnom sudačkom odlukom, a nakon toga je poražen nokautom od Jirija Prochazke te sudačkom odlukom od Magomeda Ankalaeva. Većina ga pamti po nokautu protiv Jimija Manuwe koji ga je na kraju i doveo do prilike za napad na titulu. Protiv Cormiera se nije dobro proveo, a od tada je zabilježio duplo više poraza nego pobjeda.

Tko god pobijedi u ovoj borbi bit će korak do napada na pojas, iako što se poluteške kategorije tiče red je stvarno dugačak. Tu su prvenstveno Blachowicz i Rakić koji će u subotnjem ogledu tražiti priliku za titulu. Paul Craig se trenutno nalazi na osmoj poziciji na UFC-ovoj rang ljestvici poluteškaša, dok je jednu poziciju iza njega Volkan. Osim prije navedenih, ispred njih se još nalaze Dominick Reyes, Thiago Santos, Anthony Smith i Magomed Ankalaev.

Linker
20. travanj 2024 00:27