UFC

Volkanovski se obratio svima koji sumnjaju u njegovu snagu: ‘Dvostruko sam snažniji nego prije!‘

Alexander Volkanovski

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije ne sumnja u svoje fizikalije uoči borbe protiv Makhacheva

Kad god se povede rasprava oko nadolazećeg meča između Alexandera Volkanovskog i Islama Makhacheva, zaključci su gotovo uvijek isti. Mnogi smatraju da se Volkanovski neće moći nositi s fizičkom snagom i hrvačkom tehnikom Islama Makhacheva.

Australac prelazi iz niže kategorije, 10 centimetara niži je od svog protivnika, a Islam Makhachev fizički je jedan od najmoćnijih boraca lake kategorije. Sve to ne ide u prilog Volkanovskom i mnogu mu daju male šanse protiv fantastičnog Dagestanca, ali Volkanovskog nije briga. Australac je poslao određeno upozorenje Islamu Makhachevu i svima koji sumnjaju u njegovu fizičku snagu.

‘‘Prelazim u višu kategoriju, govorio sam samom sebi da moram ojačati i nabiti mišićnu masu, moram poraditi i na obrani od rušenja, a sada sam odjednom dvostruko snažniji nego što sam bio!‘‘, poručio je Volkanovski na YouTube kanalu Israela Adesanye (‘FREESTYLEBENDER‘), a zatim je nastavio:

‘‘Moj obrana je na mjestu, poput zida sam kad ljudi pokušaju proći kroz mene. To se odmah osjeti, čim zgrabimo jedan drugog, odmah se osjeti značajna snaga koju sada posjedujem.‘‘, dodao je prvak UFC-ove perolake kategorije.

Volkanovski je u sklopu ovog razgovora dodao kako vjeruje da bi ga Makhachev mogao podcijeniti, a vjeruje da će se i Islam Makhachev brzo zapitati ‘‘U što sam se to upustio‘‘, nakon što njihova borba započne.

Meč je zakazan za 12. veljače (2. mjesec) i UFC 284 event u Australiji. Volkanovski će biti autsajder i tu nema dileme, ali višestruko puta nam je dokazao da ga jednostavno ne smijemo podcijeniti.

Linker
15. travanj 2024 22:34