UFC

(VIDEO) UFC nas podsjeća kako je Cannonier izborio ‘title shot‘: Laktovima je ugasio Dereka Brunsona

Derek Brunson i Jared Cannonier

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Drugorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije ranije ove godine došao je do velike pobjede

Sredinom veljače (drugi mjesec) UFC je u sklopu svoje UFC 271 priredbe imao dva zanimljiva dva jako bitna obračuna u srednjoj kategoriji. Israel Adesanya po drugi puta je porazio Roberta Whittakera i time je obranio pojas u srednjoj kategoriji.

Izuzev njih, bitan meč imali su Jared Cannonier i Derek Brunson. Radilo se o svojevrsnom ''title eliminatoru'', a oba borca nikada u svojoj karijeri nisu se borili za pojas. S obzirom da su obojica 38-godišnjaci, poraz bi značio da vrlo vjerojatno niti neće dočekati ''title shot''.

Bilo je jasno s kakvim će pristupom borci ući u taj meč. Brunson je kroz hrvanje i grappling planirao doći do pobjede, dok je Cannonier trebao imati prednost u stojci. Dobar dio prve runde i jeste odvijao na takav način, ali iznenađenje se dogodilo 20-ak sekundi prije kraja prve runde.

Cannonier je neoprezno ušao u jednu razmjenu i Brunson ga je desnicom poslao na tlo. Pokušao je Derek završiti borbu gušenjem, ali Cannonier je ostao miran i preživio je tešku situaciju.

Brunson je brzo došao do rušenja i u drugoj rundi, ali Cannonier se jako lako pridignuo i vratio borbu u stojku. Brunsonov govor tijela nije bio dobar, a ''Killa Gorilla'' počeo je preuzimati inicijativu.

Kako je druga runda odmicala, Cannonier je dizao tempo, a Brunson se ispuhao i bilo je pitanje trenutka kada ćemo vidjeti finiš. Brutalnim udarcima laktom Cannonier je završio Brunsona 31 sekundu prije kraja borbe.

Time je Jared postao sljedećim izazivačem, a 2. srpnja (sedmi mjesec) čeka ga najveća borba u karijeri. Hoće li taj meč završiti istim ishodom kao ovaj protiv Brunsona, teško je reći. Ipak, u iščekivanju novog Cannonierovog nastupa, prisjetite se sjajnog meča između njega i Brunsona.

Video se nalazi pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 10:16