UFC

(VIDEO) Robert Whittaker fantastično izgledao na vaganju, Kelvin Gastelum ponovno u velikim problemima

Ikram Aliskerov (lijevo) | Robert Whittaker (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Crazy)
Završeno je službeno vaganje uoči sutrašnjeg UFC on ABC 6 eventa

Sutra je na rasporedu UFC on ABC 6 event, ujedno prva priredba koju će UFC organizirati na tlu Saudijske Arabije. Nagla ekspanzija Saudijaca u svijetu borilačkih sportova nastavlja se suradnjom s UFC-om, a europski fanovi također mogu biti zadovoljni tom suradnjom.

Naime, kao što ste već upoznati preko boksačkih evenata u Saudijskoj Arabiji, termini održavanja tih evenata izrazito su pogodni za europsku publiku. Sutrašnji UFC-ov event započet će u 18:00h prema našem vremenu, a ‘‘main card‘‘ startat će u 21:00h. Sve bi trebalo biti zgotovljeno oko ponoći, što je uistinu idealan termin za europske borilačke sladokusce.

Razna otkazivanja mečeva pomalo su poremetila planove UFC-a, ali sjajna je vijest da novi problemi nisu nastali nakon službenog vaganja boraca. Svi akteri UFC on ABC 6 eventa jutros su stali na vagu, a svaki od ukupno 22 boraca uspješno su odradili svoju profesionalnu dužnost.

Robert Whittaker i Ikram Aliskerov na vagu su stali među prvima. Whittaker je došao na gornjoj granici srednje kategorije i vaga mu je pokazala 186 ‘‘pounda‘‘. Kao i uvijek, Whittaker izgleda svježe i besprijekorno, skidanje kilograma nikada mu ne predstavlja problem.

Ikram Aliskerov djelovao je vidno iscrpljenije nego Whittaker, ali Ikram si je dao truda i skinuo je nešto više nego što je trebao. 184 ‘‘pounda‘‘ njegova je težina, a Ikram Aliskerov ovime je možda htio dokazati kako je spreman dodatno skidati kilažu, čime daje do znanja da je adekvatan kandidat za napad na titulu. Naravno, pobjeda nad Whittakerom preduvjet je da dođe u konkurenciju za ‘‘title shot‘‘.

Dvojica ruskih gorostasa, Sergei Pavlovich i Alexander Volkov najmanje su se mučili po pitanju vage. Rijetki su teškaši koji moraju skidati kilažu, a Sergei Pavlovich i Volkov nisu u toj kategoriji. No, nisu ni tako daleko od gornje granice. Pavlovichu je vaga pokazala 260 ‘‘pounda‘‘, dok se Volkov pojavio teživši 258 ‘‘pounda‘‘. Dakle, samo 900 grama razlike između dvojice zastrašujućih udarača.

Kelvin Gastelum ponovno u velikim problemima, protivnik ga optužuje da je nediscipliniran

Za razliku od spomenutih teškaša, velike probleme imao je Kelvin Gastelum. Borac koji je poznat po ogromnim problemima sa skidanjem kilaže, prošle godine vratio se u velter kategoriju. Najavljivao je Gastelum kako je sada zreliji i puno discipliniraniji po pitanju prehrane, ali njegove priče brzo su pale u vodu. Već uoči drugog nastupa nakon povratka u velter, Gastelum se našao u velikim problemima.

Daniel Rodriguez, Kelvinov protivnik, još jučer je otkrio kako se Gastelum muči sa skidanjem kilaže. Kelvin je zatražio Rodrigueza da pristane na ‘‘catchweight‘‘, a granica je otišla osjetno iznad gornje granice velter kategorije. 171 ‘‘pound‘‘ limit je velter kategorije, ali Gastelum i Rodriguez dogovorili su granicu na 185 ‘‘pounda‘‘, što zapravo odgovara srednjoj kategoriji.

‘‘Iskreno, bio je ovo poprilično težak trening kamp. Puno je stvari iza kulisa o kojima ljudi ništa ne znaju i ne uspijevaju ih vidjeti. Ovaj put sam jako teško skidao kilažu, puno teže nego prošli put.‘‘, rekao je Gastelum još jučer, a Daniel Rodriguez otkrio je više informacija.

‘‘Javili su mi se ‘matchmakeri‘, a ja sam tražio da ugovorimo ‘catchweight‘ do 180 ‘pounda‘. Ali Kelvin je očito imao tako loš trening kamp da nije mogao skinuti kilažu čak ni do 180 ‘pounda‘. Ja sam trenutno na 179 ‘pounda‘ i morat ću vratiti kilažu. Prije 13 tjedana saznao sam za ovaj meč, a siguran sam da je i on tada saznao. Tvrdnje da je imao loš trening kamp nemaju smisla. Mislim da mu jednostavno nedostaje discipline. Nisam siguran je li loše trenirao ili je jednostavno bio lijen i nije htio skidati kilažu. Već sam pristao boriti se u srednjoj kategoriji.‘‘, rekao je Rodriguez.

Tako je borba prebačena iz veltera u srednju kategoriju, a srećom po Gasteluma, vagu je na kraju uspio proći. 184,5 ‘‘pounda‘‘ Kelvinova je težina, dok je Rodriguez pola ‘‘pounda‘‘ lakši.

Kompletne rezultate vaganja pročitajte ispod ovog teksta.

UFC on ABC 6 - rezultati vaganja (u lb):

Main card:

Robert Whittaker (186) vs. Ikram Aliskerov (184)

Sergei Pavlovich (260) vs. Alexander Volkov (258)

Kelvin Gastelum (184.5) vs. Daniel Rodriguez (184)

Shara Magomedov (185.5) vs. Antonio Trocoli (185.5)

Johnny Walker (206) vs. Volkan Oezdemir (206)

Preliminarni dio priredbe:

Nasrat Haqparast (156) vs. Jared Gordon (156)

Muhammad Naimov (145.5) vs. Felipe Lima (145.5)

Rinat Fakhretdinov (170.5) vs. Nicolas Dalby (171)

Kyung Ho Kang (136) vs. Muin Gafurov (136)

Magomed Gadzhiyasulov (205) vs. Brendson Ribeiro (205)

Xiao Long (136) vs. Chang Ho Lee (136)

Linker
22. lipanj 2024 12:45