UFC

(VIDEO) Prisjetite se kompletnog UFC puta Francisa Ngannoua

Francis Ngannou

 screenshot (YouTube, UFC)
Od svog prvog ulaska u Octagon, Francis Ngannou na sebe je navukao veliku količinu pažnje

29 godina imao je Francis Ngannou kad je u Areni Zagreb odradio svoju drugu UFC borbu. Savladao je tim putem Curtisa Blaydesa, kojem je to bio UFC debi, a uvjereni smo kako nije bilo puno onih koji su očekivali da će upravo njih dvojica za koju godinu postati dio najužeg vrha UFC-ove teške kategorije.

Ngannouova UFC avantura započela je u prosincu 2015. godine, borbom protiv Luisa Henriquea, a upravo time započinje i UFC-ov "timeline" video, kojim možete proći kroz dosadašnju UFC karijeru prvaka teške kategorije. Bila je to borba kojom je započeo njegov niz i na račun koje je u manje od dvije godine izborio poziciju izazivača i to kao čovjek za kojeg su mnogi bili sigurni kako će zaustaviti Stipu Miočića i dugo vladati.

Njegov prvi pokušaj protiv Miočića nije bio uspješan, a na to je nadovezao i poraz od Derricka Lewisa. Sredinom 2018. godine bio je Francis Ngannou borac ugašenog hypea, u lošim odnosima sa svojim timom i bez ideje kako dalje. Ona mu se ipak pojavila, a prelaskom u Xtreme Couture team krenula je njegova renesansa.

Nju je pokrenuo u jesen 2018. novom pobjedom nad Curtisom Blaydesom, a sjajnim nizom, u koji su uključene nokaut pobjede nad dva velika bivša prvaka, dogurao je do nove prilike okušati se protiv Miočića. Nju je iskoristio i došao do pojasa za kojeg je već više od tri godine ranije vjerovao da je sigurno njegov.

Istog će Ngannou nadolazećeg vikenda po prvi put braniti. A vi se ovim putem prisjetite puta koji ga je na tron doveo.

Linker
01. svibanj 2024 09:48