UFC

(VIDEO) Pogledajte ludu posljednju minutu jedne od najboljih borbi godine

Mullarkey vs. Riddell
 screenshot
Ponekad neki UFC event na svom programu ponudi situaciju gdje ne postoje nikakve dvojbe ili nedoumice oko toga koja bi borba trebala biti proglašena borbom večeri, a njeni sudionici nagrađeni bonusom. Borba Jamieja Mullarkeya i Brada Riddella s UFC 243 eventa jedna je od takvih borbi.

Radilo se ovdje o prvoj UFC borbi podosta glasno najavljivanog Brada Riddella. Riječ je o članu City Kickboxing tima iz Aucklanda, znači timskom kolegi Israela Adesanye i Dana Hookera. Njegov protivnik bio je Australac Jamie Mullarkey, također UFC debitant. Od same borbe nije se previše toga očekivalo, a Riddell je bio proglašen favoritom. No, Mullarkey je došao ostaviti srce u kavezu i publika je na kraju dobila spektakl.

Dvije i pol runde viđeno je puno akcije, ali i dominacije Riddella. Mullarkey je pokušavao napraviti nešto više, nije se predavao, no većinom bi svaka razmjena završila tako da Riddell iz nje izlazi kao borac koji je nanio više štete. Imao je Novozelanđanin veliku prednost i većina boraca u takvom bi slučaju istu čuvala. No, ne i Brad Riddell. On je borbu htio završiti, tako da je posljednju minutu odlučio prihvatiti "brawl", koji je zapravo bio jedina i posljednja šansa njegovog protivnika. Što se točno dogodilo, možete vidjeti u videu ispod teksta.

Riddell je ovom pobjedom svoj omjer doveo na šest pobjeda i jedan poraz, a UFC od njega jako puno očekuje.

Linker
01. lipanj 2024 05:23