UFC

(VIDEO) Khabib Nurmagomedov objavio video s treninga: ‘Pa on i dalje može prebiti Conora, trenira jače nego on‘

Khabib vs McGregor

 Harry How/getty Images/profimedia
Jedan od najvećih UFC-ovih prvaka ikada ‘počastio‘ je svoje fanove videom s treninga

Legenda UFC-a, Khabib Nurmagomedov, pokazao je fanovima da još uvijek naporno trenira u novom videozapisu objavljenom na društvenim mrežama ovaj tjedan. Bivši prvak lake kategorije povukao se neporažen 2020. godine, nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom, kako bi ispunio obiteljski zahtjev nakon nedavne smrti svog oca Abdulmanapa.

Nurmagomedov je izgledao jako dobro u novoj snimci iz trening kampa svog suborca Islama Makhacheva, koji se priprema za UFC 302 u New Jerseyju sljedeći tjedan. Iako je Conor McGregor nedavno ismijavao Khabiba zbog potencijalnog povratka, fanovi su uzbuđeni zbog novog videozapisa. Nakon povlačenja, Khabib se činilo sve dalje od povratka u oktogon, čak je prošle godine izjavio da se potpuno povlači iz MMA-a. Khabib je trenirao nekoliko boraca, uključujući svog rođaka Usmana Nurmagomedova, te je vodio promociju Eagle FC.

Krajem prošle godine, Khabib je objavio post na Instagramu, gdje je naveo da se želi više posvetiti svojoj obitelji. "Khabib napušta MMA industriju," stajalo je u objavi. "Riječ je o treniranju i svemu ostalom vezanom za MMA. Razlog je Khabibova želja da više vremena posveti svojoj obitelji."

Dva dana ranije, Khabib je podijelio fotografiju sa svojim timom, uz natpis: "Završavam godinu. Godina je definitivno bila vrlo zauzeta i uspješna. Pazite na sebe, braćo. Nadam se da je moja odluka samo za najbolje, veliki zagrljaj svima. Hvala vam, bili ste veliki razlog mog uspjeha u sportu."

Jučer je Khabib objavio videozapis na društvenim mrežama, gdje se vidi kako radi sklekove i udara tešku vreću pred kraj svog treninga. Ponovno je bio u kampu s Makhachevom uoči njegove obrane naslova, prvi put otkako je Makhachev osvojio pojas 2022. godine. Video je popratio natpisom: "Osobni primjer je najbolja motivacija. Volim ovu energiju."

Komentatori su ga odmah počeli uspoređivati s njegovim dugogodišnjim rivalom Conorom McGregorom, koji se bori na UFC 303 29. lipnja. Jedan je napisao: "Tip trenira jače u mirovini nego Conor u kampu," dok je drugi dodao: "Još uvijek može izaći iz mirovine i prebiti Conora." McGregor već dugo želi revanš s Khabibom nakon njihovog rekordnog meča na UFC 229, gdje je Khabib pobijedio predajom u četvrtoj rundi. McGregor tvrdi da je tada imao ozbiljnu ozljedu stopala koja mu je onemogućila pravilno treniranje.

Međutim, nakon Khabibovog povlačenja, činilo se da McGregor neće dobiti drugu priliku. Ipak, tijekom nedavnog livestreama na Duelbitsu, bivši dvostruki svjetski prvak izjavio je da bi navodni porezni problemi mogli natjerati Khabiba da se vrati u oktogon. "To je tipično ponašanje štakora," rekao je o navodnim poreznim problemima. "Štakor koji se povlači. Ima račune za platiti. ‘Borba za nasljeđe‘? Dva glavna događaja ili nešto što ima u UFC-u, a duguje svoja mda ruskoj vladi. Tako će platiti svoj f**in‘ novac koji duguje umjesto da ga prenosi u druge zemlje. Oduševljen sam i zadovoljan što se to događa. Svi ćemo ga rado dočekati natrag u borilačkom sportu iz kojeg je pobjegao."

McGregor je zaključio: "To je zamka za štakore. Zamka je postavljena. Uzbuđeni smo zbog toga i vidjet ćemo kako će se to odvijati. Primijetili smo malog štakora kako se vraća. Zovemo ga debeli štakor."

Linker
08. lipanj 2024 09:01