UFC

(VIDEO) Javier Mendez demantirao povratak Khabiba: ‘Prekinite s ‘clickbaitom‘, on je privržen onome što je rekao‘

Javier Mendez (lijevo) i Khabib Nurmagomedov (desno)

 Instagram (javier Mendez)
Glavni trener AKA dvorane otpisao je mogućnost Khabibovog povratka sportu

Puno se proteklih dana ‘‘šuškalo‘‘ o povratku Khabiba Nurmagomedova u kavez. Pretpostavljalo se da bi upravo Nurmagomedov mogao nastupiti u glavnoj borbi večeri na UFC 300 eventu, jer UFC i dalje nema glavnu borbu za taj veliki event.

Razlog zbog kojih su fanovi pomislili da će se Khabib vratiti, jest izjava koju su razni strani mediji širili, a navodno je došla od strane Javiera Mendeza.

‘‘On (Khabib) uvijek trenira, uvijek je u treningu. Ali više ne trenira sa mnom. Samo kad ga čekaju mečevi, on trenira sa mnom. Hoće li se boriti ili ne, ne znam. Trenutno zajedno treniramo i stoga možete protumačiti to kako god želite.‘‘, navodno je rekao Mendez, a tu izjavu prenosili su brojni strani portali i stranice na društvenim mrežama.

Čak se počelo špekulirati i o Khabibovom protivniku na UFC 300 eventu, ali Javier Mendez brzo je ‘‘ubio‘‘ sve glasine o povratku Khabiba. Glavni trener American Kickboxing Academy dvorane trenutno se nalazi u Dubaiju gdje je proveo nekoliko dana s Khabibom, a jučer je detaljnije pojasnio kompletnu situaciju.

‘‘Želim zaustaviti ove besmislice o Khabibovom povratku i našem zajedničkom treningu. Ništa od toga se nije dogodilo, mi ne raspravljamo o treninzima. On je i dalje privržen onome što je rekao, posvećen je svojoj obitelji. Neće biti u kutu drugim borcima, niti će se boriti. Khabib je jučer otišao iz Dubaija. Nismo raspravljali o borbama. Zajedno smo trenirali, ali radili smo kondicijske treninge. Nismo nikakve borilačke treninge odrađivali. Prekinite s ‘clickbaitom‘, okej?‘‘, pojasnio je Mendez.

Podsjećamo, Khabib Nurmagomedov 2020. godine povukao se iz sporta, nekoliko mjeseci nakon smrti njegovog oca. Khabib je karijeru zaustavio na ‘‘scoreu‘‘ 29-0, a majci je obećao da se više neće vratiti u kavez. Jedno vrijeme proveo je trenirajući druge borce i bivajući im u kutu tijekom mečeva, ali prošle godine odlučio je prekinuti i s tim aktivnostima. U potpunosti se Nurmagomedov posvetio obiteljskom životu, a Dagestanac je očito čovjek od riječi i neće pogaziti obećanje dano majci.

Linker
03. svibanj 2024 00:06