UFC

(VIDEO) Cro Cop nas podsjetio na jednu od ‘najslađih‘ osveta u karijeri: Prošlo je točno osam godina

Mirko Filipović (lijevo) i Gabriel Gonzaga (desno)

Legendarni Mirko Filipović na današnji dan 2015. godine upisao je veliku pobjedu u Krakowu

Godinama je Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović žario i palio svjetskom MMA scenom, a ‘‘high kick‘‘ bio je njegovo zaštitno oružje. ‘‘Desna noga - bolnica, lijeva noga - groblje.‘‘, izjava je koja ga je pratila cijelu njegovu karijeru, ali koliko smo samo ostali šokirani u četvrtom mjesecu 2007. godine.

Mirko se u svom drugom UFC nastupu borio protiv Gabriela Gonzage, a pobjednik te borbe trebao je postati sljedećim izazivačem Randyja Couturea za titulu prvaka u teškoj kategoriji. Mirko je ušao u meč kao favorit, a bio je osjetno iskusniji od svog protivnika. Gonzaga je tada imao samo sedam profesionalnih mečeva iza sebe, a očekivalo se da će mu jedina šansa biti kroz hrvanje i kontrolu u parteru.

Mirko je nakon 80-ak sekundi borbe bacio lijevi ‘‘middle kick‘‘, a iako je udarac odsjeo, Gonzaga je uhvatio njegovu nogu u povlačenju i došao je do rušenja. Bio je to početak Mirkovih problema. Gonzaga je laktovima sjajno ispogađao ‘‘Cro Copa‘‘ kroz tih nekoliko minuta koliko ga je držao donjim. 30-ak sekundi prije kraja runde, Herb Dean odlučuje vratiti dvojicu teškaša u stojku, iako je Gonzaga bio poprilično aktivan iz gornje pozicije. Svim Mirkovim navijačima bilo je drago što je borba vraćena u stojku, ali tada je uslijedio šok. Gonzaga je pogodio desnim ‘‘high kickom‘‘ i brutalno je nokautirao Mirka.

Bio je to jedan od najbrutalnijih nokauta u povijesti UFC-a, a posebno impresivno jest to što je Gonzaga nokautirao Mirka njegovim oružjem. Bio je to prekid Mirkovog niza od pet uzastopnih pobjeda, a karijera mu je krenula silaznom putanjom u godinama koje su uslijedile. 2011. godine Mirko je i napustio UFC nakon tri uzastopna poraza, te je odradio nekoliko mečeva u Japanu i onaj jedan u Moskvi protiv Alexeyja Oleinika. Međutim, 2015. godine pružila se prilika za revanš protiv Gonzage, a Mirko i Gonzaga predvodili su event u Krakowu (Poljska).

Nije ni revanš dobro započeo za Mirka. Gonzaga ga je uspijevao rušiti, radio je štetu laktovima, a dolazio je i u ‘‘full mount‘‘. Nije se Mirko ipak dao završiti, a Gonzaga se ispuhao kako je meč odmicao. ‘‘Cro Cop‘‘ je priliku dočekao u trećoj rundi kad je u klinču pogodio Gonzagu laktom u glavu. Brazilac je bio teško uzdrman tim udarcem i bio je to početak kraja za njega.

Završio je Gonzaga i na podu nedugo poslije, a Mirko je nastavio laktovima uništavati lice svog protivnika. Sudac Leon Roberts prekinuo je meč nakon tri i pol minute unutar treće runde i Mirko je došao do velike i jako ‘‘slatke‘‘ osvete.

Na današnji dan navršilo se točno osam godina od tog meča između Mirka i Gonzage. ‘‘Cro Cop‘‘ je na svom Facebook profilu objavio podsjetnik na taj meč, a mnogi su komentirali da im je to jedan od najdražih trenutaka u povijesti ovog sporta. Možemo se složiti s time, a kako je to ukratko izgledalo, pogledajte u videu koji je objavio Mirko Filipović.

Video pogledajte klikom na LINK.

Linker
30. travanj 2024 20:53