UFC

(VIDEO) Bio je to obračun pravih bombardera: Prisjetite se kako je Tuivasa laktom nokautirao Lewisa

Derrick Lewis vs. Tai Tuivasa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Australski teškaš ovog vikenda bit će u lovu na šestu uzastopnu pobjedu

Jako blizu ‘‘title shota‘‘ došao je Tai Tuivasa, 29-godišnji UFC-ov teškaš iz Australije. Popularni ‘‘Bam Bam‘‘ trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a time je došao na treće mjesto u poretku izazivača unutar UFC-ove teške kategorije.

Jako bitnu pobjedu upisao je Tuivasa u posljednjem nastupu koji je odradio u drugom mjesecu ove godine. Tai je nastupio na UFC 271 eventu, a nasuprot njega našao se Derrick Lewis.

Bio je to meč koji nije gotovo nikakve šanse dočekati kraj i sudačke kartice, a finiš smo vidjeli prvom polovicom druge runde. Imao je Derrick Lewisa uspjeha tijekom prve runde i u nekim trenucima činilo se kao da će završiti Tuivasu, ali ‘‘Bam Bam‘‘ je pokazao nevjerojatnu čvrstinu.

Lewis se tijekom prve runde podosta ispuha i borci su sve češće završavali u otvorenim razmjenama. Tuivasa se tu pokazao čvršćim i kvalitetnijim borcem, a Lewisa je nokautirao laktom iz klinča.

Uz pobjedu nad Arlovskim koju je upisao još 2018. godine, pobjeda nad Lewisom najveća je u dosadašnjoj karijeri Taija Tuivase.

Ovog vikenda Tuivasa će predvoditi UFC-ov event u Parizu, a protivnik će mu biti domaći predstavnik Ciryl Gane. Pobijedi li Tuivasa i sjajnog Ganea, ‘‘title shot‘‘ trebao bi biti sljedeći korak. Ipak, situacija u teškoj kategoriji podosta se zakomplicirala i Tuivasa možda bude trebao još jednu pobjedu ili će morati dugo čekati.

Ne vrijedi previše nagađati, pogotovo dok se Tuivasa i Gane ne obračunaju. Ususret toj borbi i eventu u Parizu, UFC nas je podsjetio na Tuivasino sjajno izdanje protiv Lewisa, a kompletan meč možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
15. lipanj 2024 22:00