UFC

(VIDEO) Bila je to po mnogima najbolja borba u 2020.: Prisjetite se prvog meča između Morena i Figueireda

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica vrhunskih boraca muha kategorije uskoro će se međusobno obračunati po četvrti put

Dosta dugo UFC je planirao da UFC 283 event predvode Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo svojim četvrtim međusobnim obračunom. Figueiredo će braniti titulu prvaka u muha kategoriji, a Moreno će ju pokušati vratiti u svoje vlasništvo.

Podsjećamo, prvi meč završio je neriješenim ishodom, u drugoj borbi slavio je Brandon Moreno prekidom u trećoj rundi, a treći meč održan u prvom mjesecu prošle godine završio je pobjedom Figueireda. Brazilac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nije se naziralo puno smislenih izazivača za Figueireda, osim eventualno Kai Kara-Francea. S obzirom da je Figueiredo bio ozlijeđen, UFC je upario Morena i KKF-a za titulu privremenog prvaka, a slavio je Moreno tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Time je Meksikanac izborio ‘‘kvadrilogiju (četvrti meč)‘‘ protiv Figueireda, a uzevši u obzir koliko su dobra bila prva tri meča, nitko se neće naročito buniti. Naročito uzbudljiv i atraktivan bio je prvi međusobni obračun koji su odradili krajem 2020. godine.

Nakon pet odličnih rundi, borba je završila neriješenih ishodom, a Figueireda je pobjede koštala činjenica da je izgubio jedan bod zbog udaraca u međunožje svog protivnika. Mnogi relevantni MMA portali proglasili su tu borbu najboljom borbom godine, a i na službenoj dodjeli MMA nagrada (World MMA Awards), ta borba proglašena je najboljom.

Moreno i Figueiredo ponovno će se boriti 21. siječnja (1. mjesec), ali njihov meč ipak neće predvoditi UFC-ov event kojim se vraćaju na teritorij Brazila nakon nešto manje od dvije godine. Glover Teixeira i Jamahal Hill predvode program borbom za pojas u poluteškoj kategoriji, dok će Figueiredo i Moreno nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri.

Nemojte se iznenaditi ako u potpunosti ‘‘ukradu show‘‘, jer njihovi mečevi uvijek garantiraju pravu akciju. Nešto manje od tri tjedna dijeli nas do njihovog četvrtog meča, a videom ispod teksta prisjetitse koliko dobar meč su odradili u 12. mjesecu 2020. godine.

Linker
28. travanj 2024 09:28