UFC

Vanessa Demopoulos: ‘Postavila sam si izbor, dobiti po dupetu za tisuće ili mahati njim za dolare?‘

Vanessa Demopoulos

 screenshot (YouTube, UFC)
Uistinu jedinstvena priča je iza ove nove perspektivne UFC borkinje

UFC pobjeda u drugom pokušaju unutar Octagona nešto je što je Vanessa Demopoulos sanjala kroz cijeli pripremni kamp. No, teško je mogla zamisliti sve što će uz pobjedu doći. Bila je na rubu poraza nokautom kad se ipak uspjela pribrati, oporaviti i slaviti polugom na ruci. Onda je, ipak svojom inicijativom, završila u naručju Joea Rogana, da bi sve završilo bonusom za najbolju izvedbu. Bonusom koji je s 50 tisuća dolara dvostruko veći od njenog honorara za nastup u zbroju s dodatkom za pobjedu.

Nije to naravno sve, broj njenih pratitelja na Instagramu se više nego udvostručio, što velikim dijelom može zahvaliti svojoj priči. Vanessa je naime tik pred pripreme napustila svoj dugogodišnji posao. Naime, ona se bavila "pole dancingom", odnosno plesom oko šipke, no uz egzotični ples te s nastupima u striptiz klubovima. A zna se što to podrazumijeva.

Naravno da je takva priča zaintrigirala i novinare, a priliku saznati nešto o njoj te tome kako je s pozornice završila u borilištu dobio je Mike Heck s MMA Fightinga.

"Rekla sam da se bavim egzotičnim plesom 13 godina, no zapravo je duže jer sam počela s 18 godina. Sad mi je 33, napisala sam dvije knjige o toj industriji, odrasla sam u njoj i napustiti ju je bila jedna od najstrašnijih stvari u mom životu. Bilo je strašno jer je to bio način na koji sam zarađivala novac sve ove godine. Radila sam noću, a trenirala danju, no mogla sam raditi samo dvije noći tjedno. Pitala sam sama sebe želim li tako zarađivati dolar po dolar? Ili se želim biti u mogućnosti oporaviti i spavati, brinuti se o svom tijelu i mentalnom stanju da bih mogla biti bolja u borilištu? Napisala sam si to na ploču, pitanje želim li dobiti po dupetu za tisuće dolara ili mahati dupetom za pokoji dolar? To mi je bila velika stvar kroz ovaj cijeli pripremni kamp. Svako jutro gledala sam u taj natpis", ispričala je.

Naravno, kakav god posao bio, nije ga lako napustiti da bi se posvetio nečemu gdje sigurnost ne postoji i gdje sve ovisi o tome kako ćeš onih ključnih dana nastupiti. No, za sada se rizik isplatio, posebno zbog tog bonusa koji će joj u ovom trenutku sigurno jako pomoći.

"Imala sam razgovor sa samom sobom prije nego sam donijela odluka, prošla sam kroz nekoliko različitih scenarija. Što će se dogoditi ako napustim sve i pobijedim u borbi, a što ako izgubim? Plesala sam kroz sve ove godine i pobjeđivala u borbama. Razlog zašto sam tako snažna je to što sam uvijek bila iscrpljena, a svejedno bih gurala dalje neovisno o svemu. Kod mene nema odustajanja. No, biti sposoban odmoriti i oporaviti se, to je bilo iskustvo koje mijenja život. Morala sam staviti sve sa strane da bih od ovoga nešto napravila. Što god se dogodilo, napravit ću da ovo upali. Pozitivno sam tome prilazila svaki dan i uspjela sam", rekla je, dodavši kako joj stari posao ipak tek dijelom nedostaje:

"Volim pole dancing, volim akrobacije i stvari koje radim u zraku, no ne moram biti striptizeta da bih to radila. Ne moram biti plesačica u klubu. Plesala sam sa sestrom uvijek dok bismo se vozile u autu. Znale smo stati na crvenom svjetlu i plesati na ulici. Ja sam divlja osoba i ne treba mi onakva atmosfera da bih to radila. Vjerujte mi, ja ću ispuniti svoje umjetničke i plesne potrebe, plesat ću na razne načine, to ne mora više biti u noćnim klubovima."

Vanessa je ovim nastupom, ali i svime što se dogodilo nakon njega, svakako osigurala pažnju fanova, a time za sada i vrlo sigurno mjesto u UFC-u. Naravno, mora paziti da joj se ne dogodi preveliki niz poraza, u tom slučaju bi vjerojatno morala ponovno pokucati na vrata klubova gdje je godinama radila.

Linker
04. travanj 2024 00:24