UFC

Usman poručuje Canelu: ‘Netko bi mogao nastradati‘, a Meksikanac uzvraća: ‘Ali to neću biti ja‘

Kamaru Usman i Ali Abdelaziz

 Instagram (ali Abdelaziz)
Sjajni nigerijski MMA borac stao je u obranu svog menadžera Alija Abdelaziza

UFC-ov prvak velter kategorije, Kamaru Usman, napokon je uspio privući ponešto pažnje od strane Canela Alvareza, trenutno najboljeg boksača svijeta. Nigerijac dugi niz vremena proziva meksičkog boksača i nada se velikom boksačkom meču između njih dvojice.

Canelo Alvarez s druge strane nije trenutno zainteresiran za obračune s MMA zvijezdama te ga isključivo zanimaju boksačke titule te izgradnja što veće i jače ostavštine. Dmitry Bivol sljedeći je Canelov protivnik, a ulog će biti WBA (Super) titula svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Ali Abdelaziz, menadžer Kamarua Usmana, također je osoba koja se voli uplesti u cjelokupnu priču. Tako ste jučer imali prilike pročitati Abdelazizovu izjavu u kojoj je kritizirao Canela Alvareza.

''Canelo je apsolutna kukavica, bori se protiv tipova koji imaju pet tisuća pratitelja na Instagrama, a takvi tipovi ništa ne znače njegovoj ostavštini. Sada razumijem zašto ne želi izgubiti od nekog poput Usmana. Ovo je kukavičji stil, a bez rizika nema ni nagrade.'', napisao je Abdelaziz na Twitteru, ali Canelo Alvarez ga je spustio kratkim odgovorom.

''Tko je dovraga ovaj tip?'

Uvrijeđeni MMA menadžer nije dobro prihvatio odgovor Canela Alvareza kojim je Meksikanac omalovažio njegovu reputaciju te je jako brzo uputio još jedan ''tvit'' u smjeru sjajnog boksača.

''Znaš ti dobro tko sam, a znaš li koja je razlika tebe i Usmana? Dok ti dvije godine izbjegavaš Golovkina, Kamaru se borio sa svakim koga je UFC stavio pred njega. Jako sam pristojan prema tebi, zato što je Ramazan.'', napisao je Ali, a ubrzo se u raspravu uključio i Usman.

''Opustimo se, prije nego netko nastrada.''

Što se Canela tiče, on je zapravo ugovorio treći meč s Gennadyjem Golovkinom, a tu borbu trebali bi gledati u devetom mjesecu ove godine. Meksikanac se konstantno bori s raznoraznim prvacima i teško je reći da Canelo ikog izbjegava. Sada će boksati s fizički osjetno krupnijim boksačem koji je neporažen kroz 19 profesionalnih nastupa.

Reći da Canelo izbjegava Usmana tako što boksa protiv Bivola koji je bez ikakve dileme, nekoliko klasa opasniji u boksačkom ringu od Usmana, totalna je besmislica. Međutim, jasno je da Abdelaziz i Usman pokušavaju isprovocirati Canela kako bi si priskrbili meč od kojeg će financijski jako dobro profitirati. Kao da je 31-godišnji Meksikanac pomalo i nasjeo na te provokacije, jer odgovor je uputio i na Usmanov ''tvit'' kojim je Nigerijac rekao da bi netko mogao nastradati

''Slažem se, zato što to neću biti ja.'', poručio je ''P4P'' najbolji boksač svijeta.

Rasprava Usmana i Canela nastavila se i nakon toga, a Kamaru je prozvao boksača da se obračunaju unutar ringa, ali i unutar kaveza (prema MMA pravilima). Canelo mu je jasno dao do znanja da trenutno neće biti njihovog međusobnog obračuna.

''Prozivaš me, zar ne? Želiš se dobro naplatiti? Znaš gdje to možeš napraviti, ali još uvijek nije tvoj red. Moram graditi svoju ostavštinu.'', ''tvit'' je Canela Alvareza, na što se Usman nadovezao riječima:

''Dovoljno si mi rekao. Nisi spreman za pravu borbu. Razumijem te. Sretno!''

Realnost je kako Canelo jednostavno ne vidi smisao meča protiv Usmana. Kamaru jeste sjajan MMA borac i to nitko ne osporava, ali on nije netko tko može ugroziti najboljeg boksača svijeta, unutar ringa prema boksačkim pravilima. Uz sve to, Usman nije niti približno popularan kao što je na primjer Conor McGregor, pa da time barem privuče interes fanova.

Linker
20. travanj 2024 08:10