UFC

UFC pokazao da misli ozbiljno: UFC 300 bogatiji za još dvije borbe, Justin Gaethje brani svoj ‘BMF‘ pojas!

Max Holloway i Justin Gaethje

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia,
Dvije solidne borbe, a vjerujemo da bi ona između Gaethjea i Hollowayja bila zanimljiva i da na liniji nije ovaj pojas

Puno nezadovoljstva izrečeno je povodom uparivanja na UFC 300 priredbi, odnosno, možda je bolje reći imenima koja će se tamo naći. Dugo je UFC najavljivao ovu priredbu kao najjaču ikad, no kada su počeli objavljivati mečeve, mnogi su primijetili da je primjerice UFC 299 puno bolji.

Svjesni su iz UFC-a da im treba neki veliki meč koji bi bio dostojan ovakve priredbe, no nikako ga nisu uspijevali pronaći u proteklih nekoliko mjeseci. Međutim, Dana White je noćas najavio jedan upravo takav: Justin Gaethje branit će svoj BMF pojas protiv – Maxa Hollowayja!

Da, to je BMF pojas a ne onaj ‘‘pravi‘‘, no kada su ova dvojica boraca u pitanju, nikakav pojas nije potreban da svi skupa budemo uzbuđeni oko ovog meča. Ova dva beskompromisna borca će se u kavezu susresti na UFC 300 u četvrtom mjesecu, a borba bi se trebala održati u lakoj kategoriji.

Ukoliko Gaethje uspije doći do pobjede u ovom meču, postat će prvi borac u povijesti koji je obranio ovu BMF titulu. Iako većini fanova ona ne znači previše, sigurno daje na nekom dojmu i važnosti ove borbe.

Holloway je nakon poraza od Volkanovskog zaredao dvije pobjede, a svladao je ‘‘Korejskog zombija‘‘ te Arnolda Allena. Gaethje je u posljednjem nastupu protiv Poiriera osvojio upravo ovu BMF titulu, a sada će ju i braniti.

U istom javljanju je Dana najavio i meč Jima Millera, a protivnik će mu biti Bobby Green. Postat će Miller tako jedini borac koji je nastupio na UFC 100, 200, te sada UFC 300 priredbi.

Linker
21. travanj 2024 14:17