UFC

UFC odgodio za dva mjeseca pa službeno potvrdio jednu od najintrigantnijih poluteškaških borbi

Magomed Ankalaev
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Već ranije neslužbeno je najavljena borba Volkana Oezdemira i Magomeda Ankalaeva

Poluteškaška borba Volkana Oezdemira i Magomeda Ankalaeva već se tjednima neslužbeno spominjala kao dio prvog UFC-ovog Fight Nighta u rujnu, no čim ista nije bivala službeno potvrđena od strane UFC-a, lako se moglo pretpostaviti da možda ipak nećemo ovaj europski dvojac gledati na spomenutom Fight Nightu. Srećom po sve koje borba zanima, ona će se dogoditi, ali gotovo dva mjeseca kasnije.

UFC je borbu napokon službeno potvrdio, ali s datumom koji se do sada nije spominjao. Ova dva vrhunska nokautera će se susresti 30. listopada u Abu Dhabiju na UFC 267 priredbi.

31-godišnji Švicarac Volkan Oezdemir (17-5, 5-4 UFC) nije se borio od srpnja prošle godine, kad ga je početkom druge runde njihove borbe nokautirao Jiri Prochazka. Čeh je time sebi trasirao put prema zvijezdama, dok je Volkanu prekinut niz od dvije pobjede. Volkan se nakon te borbe nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivača i trenutno je podosta daleko od novog napada na titulu, što mu je glavna ambicija izboriti. Do prvog je došao nakon manje od godinu dana u UFC-u, na račun tri nokaut pobjede. Ipak, na UFC 220 priredbi, u siječnju 2018. godine, bolji od njega bio je Daniel Cormier.

Magomed Ankalaev (15-1, 6-1 UFC) trenutno se nalazi u nizu od šest pobjeda, nakon što je UFC debi ovog 29-godišnjeg Rusa obilježen gotovo nevjerojatnim porazom od Paula Craiga. Samo par sekundi prije kraja uspio je gušenjem trokutom izgubiti borbu u kojoj je do tada apsolutno dominirao. U svojim preostalim UFC nastupima pokazao je zbog čega mu je to jedini poraz u dosadašnjoj karijeri. Šest pobjeda, od čega četiri nokautom. Posebno se ubojitim pokazao njegov high kick, što je udarac kojeg će se i Volkan morati najviše paziti.

Ankalaev će svakako biti favorit u ovoj borbi, nakon koje se očekuje njegov napad na Top 5. On je svakako jedna od novih zvijezda ove kategorije, odmah iza Jirija Prochazke i Aleksandra Rakića, no njegov put prema vrhu iz nekog razloga ide malo sporije nego put spomenutog dvojca. Ovo mu je ipak velika prilika za izboriti borbu kojom bi mogao potvrditi svoju trenutnu kvalitetu i poziciju.

UFC 267 priredba predvođena je borbom za titulu poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire, a prije par dana je za isti program potvrđen revanš za titulu bantam kategorije, između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana.

Linker
20. svibanj 2024 21:16