UFC

UFC i Dana White velikodušno nagradili borce koji su slavili prekidom: ‘Svima dajemo bonuse‘

Kevin Holland

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Čak 11 boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara

Pobjede prekidom, naročito nokautom, jedan su od najuzbudljivijih trenutaka koje borilački sport može ponuditi, a rijetko koji sport može se pohvaliti s nečim uzbudljivijim.

Borci koji redovno pobjeđuju prekidima često su popularniji i istaknutiji od onih koji to rade na bodove, a UFC-ov predsjednik Dana White odlučio je nagraditi sve koji su sinoć došli do pobjede prekidom.

Naime, UFC-ov event u Austinu ponudio je čak devet prekida, a gledali smo ukupno 13 mečeva. Osam nokauta i jedan ''submission'' viđeni su na sinoćnjem eventu i stvarno bi teško bilo odlučiti koji borci su zaslužili bonus. White je taj problem riješio nagrađivanjem svih koji su pobijedili na takav način i čak devet boraca kući odlaze s bonusom za izvedbu večeri. To su redom Kevin Holland, Joaquin Buckley, Gregory Rodrigues, Adrian Yanez, Jeremiah Wells, Ricardo Ramos, Cody Stamann, Phil Hawes i Roman Dolidze.

Calvin Kattar i Josh Emmett nisu upisali pobjede prekidom, točnije Kattar je upisao poraz podijeljenom sudačkom odlukom. Unatoč tome, obojica su nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri i sasvim opravdano nakon pet vrlo zanimljivih rundi.

Tako čak 11 boraca kući odlaze bogatiji s dodatnih 50 tisuća američkih dolara, a mora se priznati da je Dana White ovaj put bio velikodušan.

''Kad borci nastupe kao što su nastupili noćas, teško je dati samo tri bonusa. Pretpostavljam da sam dobro raspoložen, zato jer svima dajemo bonuse.''

Nešto slično dogodilo se i UFC 275 eventu održanom prošlog vikenda. Pet boraca dobilo je nagradu za izvedbu večeri, a Prochazka i Teixeira nagrađeni su za najbolji meč večeri. Dakle, UFC je podijelio popriličnu sumu bonusa u posljednje vrijeme, ali realnost je kako je svaki od nagrađenih boraca zaslužio dodatni iznos.

Linker
25. travanj 2024 10:02