UFC

Traži li previše? Jones postavio cijenu za meč s Ngannouom: ‘U svojim dvadesetima sam bio jako potplaćen‘

Jon Jones
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Ali vs. Foreman, ali s UFC-om kao domaćinom... U kostima osjećam koliko bi ovo moglo biti veliko‘

Jon Jones i UFC započeli su pregovore oko borbe s Francisom Ngannouom, ali već nakon jednog kratkog telefonskog razgovora saznali smo da smo od konačnog dogovora kilometrima udaljeni.

Sasvim očekivano, u sladu s onom "show me the money" porukom koja je osvanula nakon što je 'Predator' nokautirao Stipu Miočića, Jones je postavio cijenu koju će UFC jako teško ispoštovati. Možda i najbolji borac u povijesti MMA sporta odradio je nedavno jedan razgovor s izvršnim UFC-ovim potpredsjednikom Hunterom Campbellom i istom jasno poručio da će ih potencijalna borba s prvakom teške kategorije koštati više od 10 milijuna dolara!

"Imao sam prije nekoliko dana kratak telefonski sastanak s UFC-ovom odvjetnikom Hunterom. Rekao sam mu da je sve oko osam do 10 milijuna dolara premalo za borbu ove veličine. To je sve o čemu se do sada razgovaralo. Trebao bih pričekati i vidjeti kakva će biti njihova ponuda. Stvarno se nadam da brojke neće biti ni približno toliko niske. Vidjet ćemo što će se dogoditi", napisao je Jones na Twitteru.

'Bones' nije definirao radi li se tu o zajamčenom honoraru ili ukupnoj zaradi u koju se, između ostalog, ubraja i njegov postotak od PPV prihoda. No, spomenimo da UFC još nikad nikome, barem ne prema javno dostupnim informacijama, nije dao zajamčeni honorar veći od tri milijuna dolara. A to je, podsjetimo, iznos koji je pripao Conoru McGregoru za njegovu borbu s Khabibom Nurmagomedovom.

Jones je u srijedu u jednoj novoj seriji 'tweetova' objasnio da velik novac traži iz nekoliko razloga. Jedan je taj što je svjestan činjenice da će meč njega i Francisa privući veliku pozornost. Pored toga, najuspješniji poluteškaš u povijesti MMA-a smatra da nakon svih onih godina dominacije konačno zaslužuje jedan veliki 'payday'.

"Godinama se ubijam od posla, borim s potresima mozga, operacijama, najtežom mogućom konkurencijom koju mi je UFC mogao ponuditi tijekom mojih 20-ih i za to sam bi plaćen nekakvih dva milijuna po borbi. Samo pokušavam zaraditi koliko zaslužujem, a to je borba za koju svi mi borci vjerujemo da je jednog dana moguća", objasnio je Jones svoj zahtjev pa dodao:

"Tweetao sam pokažite mi lovu i to je očito naljutilo šefa. Kakva je to lekcija bila. Imam osjećaj da je Conor poslao taj isti tweet da bi to bila jedna noć viskija. Vjerujem da sam bio jako potplaćen tijekom svojih 20-ih. Ovdje čak ni ne kukam zbog toga, ali želim da stvari u budućnosti budu odrađene na ispravan način. Vjerujem da je ovo monumentalna borba. Ovakvi mečevi ne dolaze baš često u životu. Ako bih zaustavio Francisa u svom teškaškom debiju to bi bilo izvanredno. Ali protiv Foremana, ali s UFC-om kao domaćinom. Ovaj meč ima potencijal privući na stotine tisuća novih fanova iz svih dijelova svijeta. U kostima osjećam koliko bi ovo moglo biti veliko", napisao je Jones kroz nekoliko tweetova.

Linker
03. lipanj 2024 17:32