UFC

Talentirana Šveđanka opisala značaj Khamzata Chimaeva u dvorani: ‘On je nešto posebno, jedinstven je‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
27-godišnja Josefine Knutsson ima priliku trenirati u istoj dvorani u kojoj trenira i sjajni Chimaev

Mnoštvo kritika trpio je Dana White nakon ‘‘Contender Series‘‘ eventa koji se održao 22. kolovoza (osmi mjesec) ove godine. Šveđanka Josefine Knutsson odradila je odličan nastup na toj priredbi i jednoglasnom odlukom porazila je Isis Verbeek. Dana White procijenio je kako nastup ipak nije bio dovoljno impresivan za ugovor s UFC-om, ali mnogi se nisu složili.

White je brzo priznao pogrešku i Knutsson je dobila priliku boriti se prošli vikend na UFC Fight Night 227 eventu. Sjajno je Šveđanka iskoristila priliku i jednoglasnom odlukom porazila je Marnic Mann. Borkinja iz švedskog Allstarsa tako je potvrdila da pripada najjačoj svjetskoj organizaciji, a nije teško uočiti koliko je talentirana neporažena (7-0) 27-godišnjakinja.

Više je nego očito da Knutsson kvalitetno trenira u ponajboljoj europskoj dvorani, a osim infrastrukture koju ta dvorana pruža, puno joj znači okruženost brojnim elitnim borcima od kojih može učiti. Jedan od najboljih boraca u toj dvorani svakako je Khamzat Chimaev, neporaženi čečensko-švedski borac. Josefine Knutsson nakon pobjede nad Marnic Mann istaknula je koliko joj znači imati Chimaeva u svojoj blizini.

‘‘Ovo je UFC i sve se može dogoditi, uvijek morate biti spremni. To sam vidjela kod nekih boraca u našoj dvorani, recimo kod Khamzata Chimaeva. Morate pokazivati da ste gladni i morate jasno pokazati što planirate učiniti. Ovo je moja strast i moj život, a jako dugo sam čekala da dođem ovdje.‘‘, započela je borkinja slamka kategorije, a potom se dodatno osvrnula na Chimaeva.

‘‘Gledati ga kako trenira, velika je motivacija za mene. Naravno da ja ne treniram doslovno s njim, ali u istom smo prostoru i puno učim od njega dok smo na strunjačama. Ugledam se na njega kao borca, jer on je nešto posebno. Jedinstven je.‘‘ dodala je Knutsson.

Radne navike Khamzata Chimaeva nešto su o čemu svi njegovi kolege pričaju u hvalospjevima. Chimaev je apsolutno posvećen ovom sportu, što se očituje na njegovim rezultatima. Šteta je što ga nismo gledali u kavezu još od devetog mjeseca prošle godine, ali 21. listopada (deseti mjesec) Khamzat se vraća. ‘‘Borz‘‘ će nastupiti u Abu Dhabiju, a protivnik će mu biti Paulo Costa. Porazi li Costu, Chimaev će postati jedan od glavnih kandidata za napad na titulu u srednjoj kategoriji. Hoće li Josefine Knutsson ići njegovim stopama, vrijeme će pokazati.

Linker
12. lipanj 2024 14:54