UFC

Svih pet pobjednika s 'Contender Seriesa' dobilo ugovor s UFC-om

Pearce, Pitolo, Azure i Trocoli
Pobjednici svih pet borbi treće epizode treće sezone 'Dana White's Tuesday Night Contendera' postali su novi članovi UFC-a. To se dogodilo po prvi put otkako je ovaj show pokrenut, no Dana White nije bio široke ruke bez razloga. Sva petorica pružila su fantastičan nastup.

"Ovo je ono zbog čega je ovaj show napravljen", rekao je Dana White prije nego je krenuo komentirati pobjednike borbi treće ovosezonske epizode, gdje je na kraju svima poručio kako su postali novi članovi UFC-a. Pet fenomenalnih borbi pogledala je publika u UFC-ovom "APEX-u", no krenimo redom.

Prvi borac koji je dobio ugovor je Jonathan Pearce (9-3), pobjednik borbe protiv Jacoba Rosalesa prekidom u trećoj rundi. Bila je to konstantno uzbudljiva borba koju je presudio sjajan leteći udarac u bradu, dok se Rosales nalazio u parteru.

"Omjer ovog borca ne govori dobro o tome kakav je borac u pitanju. Odradio je fenomenalnu borbu protiv opasnog protivnika koji je došao pobijediti. Volim sve kod ovog borca, ima bradu, ima ubojiti instinkt i kondiciju da se može boriti danima", rekao je predsjednik UFC-a, nakon čega je obavijestio ovog borca lake kategorije kako je postao dio promocije.

Drugi borac je Maki Pitolo (11-4) s Havaja, koji je u startu bio manji od svog protivnika, no odmah je žestoko startao, podnio opak primljeni udarac i završio borbu u prvoj rundi udarcima u tijelo.

"Krenimo od toga da se ovaj dečko bori u krivoj kategoriji. No, od prve sekunde je netko tko ide ozlijediti protivnika. Ukoliko ga dovedemo u naš institut, gdje mu možemo pokazati kako kvalitetno skinuti kilograme, ovaj borac može postati zvijer", prokomentirao je drugog novog člana UFC-a.

Onda je red došao na jedinog pobjednika odlukom, Huntera Azurea (7-0). On je cijelu borbu napadao i pokušavao završiti Chrisa Ocona, borca kojeg je White pohvalio i rekao kako će sigurno jednog dana biti dio UFC-a. No, ovog puta je to postao Azure.

Ugovor je dobio i jedan Brazilac, koji odmah postaje najviši član poluteške kategorije. Antonio Trocoli (12-3), 196cm visoki borac, slomio je stopalo na samom početku borbe protiv Kennetha Berga iz Norveške, no izdržao je, promijenio taktiku, odveo borbu na pod i tamo je završio.

"Volim sve kod ovog momka. Raznolik je i nevjerojatne osobnosti. Slomio je nogu i ničime nije pokazao što mu se dogodilo. Nije pokazivao bol niti je napravio nekakav izraz lica. Samo se nastavio kretati naprijed, boriti i uništavati", ono je što je rekao o novom Brazilcu u promociji.

Pobjednik glavne borbe je bio Joseph Solecki (7-2), a Dana White više nije imao što puno za reći. Samo mu je rekao: "Dobrodošao u UFC!".

Tako je završila sjajna epizode ovog showa, koji je ovim putem donio sve ono što žele fanovi, ali i što želi Dana White.

Joseph Solecki def. Jesse Wallace - SUB (R1 3:49)

Antonio Trocoli def. Kenneth Bergh - SUB (R1 3:57)

Hunter Azure def. Chris Ocon - jednoglasna sudačka odluka

Maki Pitolo def. Justin Sumter - TKO (R1 1:37)

Jonathan Pearce def. Jacob Rosales - TKO (R3 1:50)

Linker
07. svibanj 2024 12:33