UFC

Sve smo bliže potvrdi meča koji dugo već želimo gledati: Dricus Du Plessis uputio je poruku Israelu Adesanyi

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije rado bi se obračunao s jednim od najvećih u povijesti kategorije do 84 kg.

Robert Whittaker i Khamzat Chimaev u šestom mjesecu borit će se za status sljedećeg izazivača u srednjoj kategoriji, a izvjesno je kako Sean Strickland neće dobiti instantni revanš protiv Dricusa Du Plessisa. Tu dolazimo do samo jedne realne opcije za Dricusovu prvu obranu titule, a ta opcija je Israel Adesanya.

Jedan od najvećih boraca u povijesti UFC-ove srednje kategorije nije se borio od devetog mjeseca prošle godine i poraza od Seana Stricklanda. Očekivalo se da će meč sa Stricklandom poslužiti ‘‘Izzyju‘‘ kao svojevrsno ‘‘zagrijavanje‘‘ za borbu protiv Dricusa Du Plessisa. Gradili su Adesanya i Dricus rivalstvo, a tenzije su nastale nakon Dricusovih izjava kako Adesanya zapravo ne predstavlja Afriku i nije donio UFC-ov pojas tamo, nego na Novi Zeland.

Adesanya se silno ponosi svojom afričkom krvi i jako teško su mu pali ti komentari, a cijela ta priča stvorila je odličnu podlogu za ugovaranje ovog meča. Strickland je ipak pokvario planove svima koji su priželjkivali ovu borbu, ali sada se pruža dobra prilika da Adesanya i Dricus razriješe svoje nesuglasice unutar kaveza.

Posljednjih dana sve se više šuška kako će Adesanya i Dricus predvoditi UFC 305 event koji će se u osmom mjesecu održati na teritoriju Australije, točnije u Perthu. Dricus se nadao borbi protiv Israela na svom domaćem terenu u Južnoafričkoj Republici, ali prihvatit će i Perth kao opciju.

‘‘Čini se kao da netko želi još jedno prebijanje u Australiji. Ja sam za. Ni ja ne bih htio meč protiv kralja Afrike na njegovom domaćem terenu. Manifestacije OPET rade dobro za tebe.‘‘, poručio je Dricus, pokušavajući sebe prikazati kao ‘‘kralja Afrike‘‘, a Israela Adesanyu optužuje da izbjegava meč s ‘‘kraljem‘‘ na njegovom domaćem terenu.

Vjerujemo kako bi Adesanya istog trena prihvatio borbu na afričkom teritoriju, jer to bi značilo da će nastupiti na prvom povijesnom UFC-ovom eventu u Africi. Međutim, UFC zasad nema potvrđen debi na afričkom teritoriju i Du Plessis će se morati zadovoljiti borbom u Perthu.

Zadovoljni će biti i fanovi ako se ova borba realizira. Srednja kategorija treba povratak svoje najveće zvijezde, Israela Adesanye, a sama marketinška uvertira u ovaj meč zasigurno će privući velik broj zainteresiranih gledatelja.

UFC 305 na rasporedu je 18. kolovoza (osmi mjesec), a UFC možda već sada ima spremnu glavnu borbu večeri za taj event.

Linker
23. travanj 2024 00:45