UFC

Sterling traži ispriku od navijača: Pogledajte obrazac kojim to možete učiniti

Aljamain Sterling

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije naslađuje se nakon velike pobjede nad Yanom

Silno razočaran bio je Aljamain Sterling u početnim trenucima osvajanja pojasa, nakon prvog meča protiv Petra Yana prošle godine. Aljo je odavao dojam borca koji ne želi postati prvakom na takav način (diskvalifikacijom protivnika) i time je pridobio određene fanove.

Kako je vrijeme odmicalo, Sterlinga su sve više optuživali da je ''prvak na papiru'', a on više nije pokazivao žal zbog načina na koji je došao do pojasa, nego se u potpunosti prepustio ulozi prvaka. Tvrdio je kako zaslužuje tu titulu, a Yana je nazivao ''varalicom''.

Godinu dana Sterling je prolazio kroz napade ogromnog broja fanova. Nazivan je ''glumcem'', ''prevarom'', ''nezasluženim prvakom'' i brojnim drugim epitetima. Dodatna otegotna okolnost bila je ozljeda vrata zbog koje nije mogao odraditi revanš i dokazati da pripada samom vrhu.

Proteklog vikenda, Sterling je napokon dočekao revanš protiv Yana i na neki način je ušutkao mnoge. Dobra taktika, iskorištavanje svojih prednosti i neutraliziranje nekih Yanovih oružja, doveli su ga do nove pobjede. Dileme više ne treba biti, Sterling je sada zasluženo prvak.

Dočekao je Aljo priliku za uzvratiti svim onima koji su ga prozivali proteklih godinu dana. Na svojim društvenim mrežama napisao je:

''Svi bi trebali ovo ispuniti i predati mi do kraja radnog dana.'', te je priložio svojevrsni ''Obrazac za isprike''.

Niz je razloga zbog kojih se možete ispričati Sterlingu kroz ovaj obrazac.

''Mediji su me uvjerili da je završen''

''Ne znam ništa o MMA''

''Bio sam ljubomoran na Sterlinga''

''Kriv je retrogradni Merkur''

Neki su od razloga koje možete odabrati u navedenom obrascu za isprike, a pri dnu je potrebno staviti kvačicu ispred rubrike koja govori:

''Poštovat ću Aljamaina Sterlinga i NEĆU omalovažavati budućeg 'first-ballot' člana Kuće slavnih''.

''First-ballot'' članovi Kuće slavnih, oni su sportaši oko kojih nema dileme da pripadaju Kući slavnih i tamo ih uvrštavaju prvom prilikom kad se nađu u konkurenciji.

Nema sumnje kako će Sterling nakon pobjede biti nešto aktivniji s pošalicama kao što je ovaj obrazac, ali zaslužio je uživati u svojoj pobjedi. Međutim, ponovno se njegova pobjeda osporava i neki smatraju kako je Yan pokraden sudačkom odlukom. Priliku za izraziti mišljenje imaju i naši čitatelji, preko ankete kojoj možete pristupiti OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 13:33