UFC

Stephen Thompson: ‘Jeste li vidjeli veličinu Conorove šake? Ne čudi me da ruši protivnike jednim udarcem‘

Conor McGregor (desno) i Stephen Thompson (lijevo)

 Instagram (stephen Thompson)
Stephen Thompson imao je prilike trenirati zajedno s Conorom

Povratak Conora McGregora zasigurno je jedan od najiščekivanijih trenutaka koji nas čeka ove godine u svijetu MMA-a. Najveću MMA zvijezdu u kavezu nismo gledali od sedmog mjeseca 2021. godine i teškog poraza od Dustina Poiriera.

Poraz je bio težak u smislu ozljede s kojom je Conor izašao iz tog meča. Irac je slomio nogu pred kraj prve runde i uslijedio je dugotrajan i mukotrpan oporavak. Conor je gotovo pola 2021. godine i cijelu 2022. godinu proveo izvan kaveza, a povratak možemo očekivati tek tijekom jeseni ili početkom zime u ovoj kalendarskoj godini.

McGregor je trenutno na snimanju nove sezone ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a on i Michael Chandler obavljaju ulogu glavnih trenera. ‘‘TUF‘‘ će s emitiranjem započeti krajem petog mjeseca i emitirati će se sve do sredine osmog mjeseca. Nekad nakon toga trebali bismo gledati meč Conora McGregora i Michaela Chandlera, ali još uvijek nije precizirano kada će se to dogoditi.

Ono što mnoge zabrinjava u vezi Conora jest njegova motivacija. Irac već nekoliko godina uživa u bogatstvu i raskoši, a pitanje je koliko se može natjerati na težak trening kamp, naročito nakon što je prošao i kroz tako tešku ozljedu. Nije tajna da McGregor posljednjih godina nerijetko uživa i u alkoholnim pićima, a to bi dodatno moglo utjecati na njegovo izdanje.

Conor će imati priliku sve nas razuvjeriti, a sudeći prema izjavama Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona, McGregor nas neće razočarati svojim izdanjem u meču protiv Michaela Chandlera. ‘‘Wonderboy‘‘ je nedavno imao priliku trenirati zajedno s Conorom, a u razgovoru za ‘‘Submission Radio‘‘ otkrio je neke zanimljive stvari vezane uz Conorov povratak.

‘‘Za nekog tko dolazi nakon takve ozljede, ponaša se kao da mu se takva ozljeda nije niti dogodila. Vraća se svojim korijenima. Nikada nije trenirao karate, ali trenirao je s mnogim karatistima i to je sport iz kojeg je pokupio svoje kretnje.‘‘, započeo je Thompson, a zatim je prokomentirao Conorove fizikalije.

‘‘Ne znam jeste li vidjeli veličinu njegove šake. Šaka mu je poput dinje. Nije ni čudo da jednim udarcem ruši protivnike. Izgleda veće od mene (na fotografiji s društvenih mreža), ali ja sam zapravo krupniji. On je na oko 185 ‘pounda‘ (84 kg), možda na 180 ‘lbs‘ (81,64 kg). Ja sam na oko 195 ‘pounda‘ (88,45 kg), a dugo nisam bio tako težak. Conor se zna namjestiti i pomaknuti malo prema naprijed, pa je zato ispao veći. Ali on se vraća svojim originalnim kretnjama. Mislim da je poslušao fanove. On je u posljednja dva meča bio u nekakvom boksačkom stanju uma, ali sada će se vratiti korijenima. To je ono što možemo očekivati od Conora kad se vrati u kavez.‘‘

McGregoru uistinu mnogi i jesu zamjerali jer se počeo kretati poput boksača u svojim proteklim MMA mečevima, a velik utjecaj na to imale su njegove pripreme za boksački meč protiv Floyda Mayweathera. Takve kretnje nisu mu polučile mnogo uspjeha unutar kaveza i McGregor je očito prepoznao pogrešku.

Kad je u pitanju zajednički trening i druženje s Conorom, ‘‘Wonderboy‘‘ je imao samo lijepe riječi, a osvrnuo se i na Conorovu osobnost koja ovisi o tome jesu li kamere u blizini ili ne.

‘‘Puno puta smo se sreli, borili smo se na istim priredbama, on je pod istom menadžerskom agencijom kao ja, a vjerojatno je i vlasnik dijela te kompanije. Bilo je jako kul družiti se s njime tjedan dana. Zanimljivo je kako on dobro zna kada je kamera uključena i odmah se prebaci na onu ‘Conor osobnost‘. Pravi je ‘showman‘ i to djeluje poput nekakve supermoći.‘‘, rekao je Thompson koji je vidno oduševljen Conorom.

Ali to je jednostavno Stephen Thompson, borac koji o svima ima samo lijepe riječi i uvijek pozitivno gleda na svijet oko sebe.

Linker
09. svibanj 2024 06:38