UFC

Sonnen otkriva ono što svi naslućujemo: ‘UFC želi da Leon Edwards prepusti svoje mjesto McGregoru‘

Leon Edwards

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Umirovljeni MMA borac često ima razne ‘insajderske‘ informacije koje se kasnije pokažu točnima

Dojam je kako je situacija pri vrhu UFC-ove velter kategorije poprilično jasna. Leon Edwards trebao bi biti sljedeći izazivač, dok će se Khamzat Chimaev i Colby Covington obračunat će se za novog izazivača nakon Edwardsa. Belal Muhammad također je u nekim kombinacijama, ali njega bi mogao dočekati meč protiv Gilberta Burnsa.

Takve računice unutar UFC-ovih kategorija, često zna pokvariti Conor McGregor. Irac je svojevremeno preskočio sve izazivače u lakoj kategoriji te je dobio borbu za pojas, iako nije imao niti jedan UFC nastup unutar te kategorije. Na koncu je titulu prvaka osvojio sjajnom izvedbom protiv tadašnjeg prvaka Eddieja Alvareza, ali mnogi su i dalje smatrali kako priliku nije zaslužio.

McGregor je trenutno u procesu oporavka od loma noge koji je zadobio u sedmom mjesecu protekle godine. Trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, ali to ga ne zaustavlja da konstantno priča kako će se vratiti borbom za pojas. Čak je i UFC-ov predsjednik Dana White jednom prilikom nazvao ''idiotima'' sve one koje ljuti Conorov potencijalni napad na pojas.

Dugo vremena laka kategorija bila je u fokusu ''Notoriousa''. Međutim, McGregor je odnedavno prebacio fokus na velter kategoriju. Irac želi postati prvi UFC-ov prvak u trima različitim težinskim kategorijama i sada je Kamaru Usman njegov prioritet broj 1. Hoće li mu UFC dati takvu priliku ili ne, saznat ćemo onda kad McGregor bude spreman za povratak. Međutim, Chael Sonnen na svom YouTube kanalu iznio je poprilično zanimljive informacije na tu temu.

''Rečeno mi je da su Leonu (Edwardsu) ponudili honorar za nastup i za pobjedu. Dakle, što god da je Leon ispregovarao po pitanju financija za meč s Usmanom, ponuđen mu je taj cjelokupni honorar ako se pristane povući iz tog meča. Oni (UFC) imaju pravo potisnuti ga, ali ne žele da bude tenzija i ljutnje. Oni smatraju da on zaslužuje honorar, ali žele da prepusti svoje mjesto nekom drugom, navjerojatnije Conoru McGregoru.'', otkrio je Sonnen.

Radi se o informaciji u koju zapravo nije niti teško povjerovati. Leon Edwards borac je koji među vrhunskim izazivačima velter kategorije privlači daleko najmanje interesa i pažnje. Ostale izazivače čekaju neki drugi testovi u ovom trenutku i UFC možda uistinu sve to vidi kao pravu priliku da Conor McGregor dobije priliku koju sa sportske strane apsolutno ne zaslužuje. Ali kao da UFC puno mari o sportskom aspektu. Jasno je kako se radi prvenstveno o biznisu, a Conor McGregor po tom pitanju ima težinu kojom može diktirati uvjete.

Linker
16. travanj 2024 18:30