UFC

Sonnen obradovao fanove: Dogovorena borba između Chimaeva i Coste!?

Chimaev i Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Informacije treba uzeti s rezervom jer još nitko drugi nije potvrdio da se i službeno radi na ovom meču

Chael Sonnen je sinoć obradovao fanove jednom jako zanimljivom vijesti. Gostovao je kod Ariela Helwanija u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je rekao da se sprema pravi spektakl u srednjoj kategoriji. Radi se dakako o borbi između Paula Coste i Khamzata Chimaeva, no ovu vijest treba uzeti s rezervom jer službenih potvrda još uvijek nema.

Prošlo je jako puno vremena otkad smo obojicu posljednji put gledali u kavezu. Khamzat se nije borio od UFC 279, točnije od devetog mjeseca prošle godine kada je svladao Kevina Hollanda, dok se Costa nije borio od osmog mjeseca prošle godine i pobjede nad Rockholdom. No, Sonnen tvrdi da su upareni:

‘‘Dakle, ono što sam ja razumio jest da će se Khamzat boriti protiv Paula Coste. Čak imaju i datum. Ići će u Abu Dhabi i bit će sunaslovna borba večeri. Bit će na tri runda umjesto pet, Islam će biti na vrhu. Islam će se boriti protiv pobjednika između Oliveire i Dariusha, a to je za tri tjedna. Dakle, mi smo četiri-pet mjeseci od najboljeg scenarija, tako da ovu dvojicu treba držati na ledu‘‘, rekao je Sonnen.

Ako je ovo istina i ako Sonnen raspolaže relevantnim informacijama, Costa i Chimaev bi se trebali boriti na UFC 294 priredbi u desetom mjesecu ove godine. Ove informacije svakako treba uzeti s rezervom jer nitko drugi nije potvrdio da se uistinu radi na ovom meču.

Ukoliko se on dogodi, razjasnit će neke stvari u srednjoj kategoriji. Osim toga, možda je ovo konačan odgovor u kojoj kategoriji Chimaev nastavlja karijeru, tako da ne preostaje ništa drugo nego čekati i službenu potvrdu.

Linker
20. svibanj 2024 07:39