UFC

Sitno brojimo do povratka Conora McGregora? Irac novom objavom poručio: ‘Odbrojavanje započinje‘

Conor McGregor

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Svi željno iščekujemo točan datum povratka najveće MMA zvijezde

Iz tjedna u tjedan, Conor McGregor sve je bliže povratku u kavez. Mnogi su ga otpisali nakon što je u sedmom mjesecu prošle godine slomio nogu u meču protiv Poiriera, ali Conor je odmah dao do znanja kako nije gotov te da ćemo svjedočiti epskom povratku.

Ircu su tek 33 godine i teoretski njegova karijera može potrajati još nekoliko godina. ''Notorious'' se zasigurno ne želi povući nakon dva poraza u nizu, a njegove ambicije sežu i do pojasa u velter kategoriji. Conor bi osvajanjem titule u velteru postao prvi borac u povijesti koji je osvajao UFC-ov pojas u tri različite težinske kategorije.

Prije desetak dana, McGregor je podijelio objavu na društvenim mrežama kojom je otkrio kako je odradio prvi sparing nakon ozljede. To je dobar znak sve skorijeg povratka, a McGregor je novom objavom na Instagramu ponovno najavio kako se uskoro vraća u kavez.

''Okus desnog krošea, uskoro ću vas dohvatiti. Odbrojavanje započinje'', kratka je Conorova poruka za sve svoje fanove, ali borce s kojima bi se potencijalno mogao obračunati.

Kroz nešto manje od dva tjedna, Charles Oliveira i Justin Gaethje obračunat će se za pojas u lakoj kategoriji. McGregor će zasigurno s velikim zanimanjem popratiti taj meč, ali pomno će pratiti i što se događa pri vrhu velter kategorije. Ukoliko Irac bude inzistirao na borbi za pojas, nema sumnje kako će promocija na to i pristati. Njima nije toliko bitna činjenica da McGregor ima dva poraza u nizu, jer na kraju krajeva, niti jedan UFC-ov borac ne donosi profit koliki donosi ovaj megapopularni Irac.

Jesu li takvi potezi UFC-a opravdani ili žalosni, nije na nama da sudimo. Čelnici promocije imaju pravo donositi odluke koje se tiču UFC-a. Višestruko puta dali su nam do znanja kako su im biznis i financije na prvom mjestu, a tek onda sportski aspekt. Teško ćemo i ovaj put gledati drukčiju priču.

Linker
09. travanj 2024 17:33