UFC

Sean Strickland sasuo paljbu po Jonu Aniku: ‘Primaš plaću zbog MMA fanova i zarađuješ puno više od većine njih‘

Sean Strickland

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov komentator kritizirao je ‘‘toksične‘‘ MMA fanove, ali u njihovu obranu stao je Sean Strickland

Jučer smo vam pisali o Jonu Aniku i njegovim problemima s MMA zajednicom. UFC-ov komentator u svom podcastu se požalio kako ga sve više umara ‘‘toksičnost‘‘ MMA zajednice te je istaknuo da nije siguran koliko dugo će se zadržati u svijetu MMA-a.

‘‘Jednostavno osjećam da je toliko malicioznosti i nepoštovanja od strane fanova. Možemo se ne slagati, to je u redu. Recimo, Demetrious Johnson i Kenny Florian smatraju da je Dricus pobijedio, i to je u redu. Mene samo smeta ta silna negativnost koju čitam po komentarima. Nisam siguran koliko ću moći ostati u ovom svijetu‘‘, rekao je Anik u ‘‘Anik & Florian‘‘ Podcastu.

‘‘Postajem umoran od MMA svijeta i svih tih negativnosti pogotovo kada je neka bliska borba. Čak iako se naša mišljenja razlikuju, možemo s poštovanjem iznijeti svoje argumente. Kada otvorim komentare, mogu vidjeti da je većina fanova u modu napada. Ne znam, ako prijeđem u američki nogomet, mislim da se neću morati nositi s takvim primitivnim stvarima‘‘, dodao je.

Anik vjerojatno nije jedini koji se tako osjeća, a moguće je da se jednostavno radi o zasićenju i potrebna mu je određena pauza. Ne sumnjamo da će ga mnogi podržati što god odlučio, ali podrška nije ipak došla sa svih strana. Sean Strickland, donedavni UFC-ov prvak srednje kategorije odlučio je sasuti paljbu po Aniku.

Strickland je poznat kao jedan od miljenika MMA fanova, a tu reputaciju odlučio je zadržati tako što je i ovaj put stao na njihovu stranu.

‘‘Što bih rekao Jonu Aniku nakon što je MMA fanove nazvao ‘najnižim oblikom ljudske vrste‘. To su ljudi zbog kojih primaš plaću, a zarađuješ puno više od većine njih. Možda je NFL bolji izbor za tebe.‘‘, započeo je Strickland, a zatim je na svoj način iskazao dodatnu podršku MMA fanovima.

‘‘Ljudi, vi ste gomila divljaka, a ja uživam u svemu tome.‘‘, dodao je Sean.

Strickland je možda jedini poznati borac koji nije iskazao podršku Jonu Aniku nakon što je Anik javno istupio i otvorio se o svojim problemima. Borci poput Gilberta Burnsa, Paula Coste, Cuba Swansona, Muhammada Mokaeva, Matta Browna itd., iskazali su podršku komentatoru, ali Sean Strickland uvijek teži biti ‘‘poseban‘‘.

Linker
26. travanj 2024 09:03