UFC

Rakić stavio rivalstvo s Prochazkom sa strane i čestitao obojici: ‘Ovo je borba za anale!‘

Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Srpski borac poluteške kategorije također je ostao oduševljen borbom za titulu UFC-ova prvaka

Glavna borba UFC 275 eventa između Jirija Prochazke i Glovera Teixeire jednostavno je oduševila svakog tko ju je pogledao. Radi se o jednom od najboljih mečeva u povijesti UFC-ove poluteške kategorije te o jednom od najboljih mečeva za UFC-ov pojas koje smo ikad gledali.

Meč pun preokreta, beskompromisan od strane obojice boraca, završen je na vjerojatno najneočekivaniji mogući način. Jiri Prochazka pobijedio je Glovera Teixeiru njegovim najjačim oružjem, gušenjem s leđa (RNC).

Sjajni češki poluteškaš time je postao prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a do pojasa je došao nakon samo tri nastupa za promociju. Ipak, radi se o tri pobjede prekidom protiv vrhunskih boraca kao što su Volkan Oezdemir, Dominick Reyes i dojučerašnji prvak Glover Teixeira.

Puno je polemike izazvala činjenica da je Prochazka dobio priliku napasti pojas nakon samo dvije pobjede. Naročito je to pogodilo regionalne MMA fanove, jer time je preskočio srpskog borca Aleksandra Rakića, koji je osjetno dulje unutar promocije.

Rakiću je također teško padala ta činjenica i dugo je prozivao Prochazku, kao i samu promociju zbog toga što ga je češki borac preskočio u poretku izazivača. Rakić se na kraju morao boriti protiv Jana Blachowicza za status sljedećeg izazivača, ali taj meč je izgubio zbog ozljede koljena koja ga je početkom treće runde spriječila da nastavi meč.

Jiri Prochazka s druge strane opravdao je povjerenje od strane promocije i postao je novim prvakom poluteške kategorije. S obzirom da su Prochazka i Rakić rođeni iste godine (1992.) i najbolje borilačke godine tek im slijede, nema sumnje kako će se sresti nekad u budućnosti. Moglo bi to biti novo veliko rivalstvo u ovoj kategoriji, no Rakić je ovaj put animozitet stavio sa strane i gospodski je čestitao Prochazki, ali i Gloveru Teixeiri.

''Wow, kako sjajan meč od strane obojice boraca! Čestitke Jiriju i Gloveru na njihovom nastupu. Borba za anale. Svaka čast!'', poruka je ''Rakete'' putem Twittera.

Rakić je inače pretrpio puknuće prednjih križnih ligamenata i čeka ga višemjesečni oporavak. Trebat će mu barem jedna pobjeda prije eventualnog napada na titulu, a možda i više od toga. Hoće li Prochazka i tada držati tron poluteške kategorije ili će netko drugi preuzeti to mjesto, vrijeme će pokazati.

Linker
28. travanj 2024 14:11